Sağlık Personelinin Ücreti Kesilmemeli

Sağlık Personelinin Ücreti Kesilmemeli

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan 21 maddelik ekonomik istikrar paketinde sağlık çalışanlarının göz ardı edildiğini belirterek sağlık personelinin ücretinin kesilmemesini istedi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklanan 21 maddelik ekonomik istikrar paketinde sağlık çalışanlarının göz ardı edilmesi nedeniyle Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker Şubede basın açıklaması yaptı.

Çeker yaptığı açıklamada özetle  şunları ifade etti:

“Tüm dünyada etkisini gösteren COVİD-19 vakalarının, alınan tüm önleyici ve bilgilendirici  tedbirlere rağmen ülkemizde de görüldüğü bizzat Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanmıştır. Bu süre içerisinde hastalığın ülkemizde görülmemesi adına Sağlık Bakanlığının yanı sıra, ilgili merciler bir dizi tedbirler almışlardır. Alınan bu tedbirlerden en fazla etkilenen kesim ise sağlık çalışanlarıdır.

EN RİSKLİ GRUP

   Salgının yoğun yaşadığı ülkelere baktığımızda en riskli meslek gurubu sağlık çalışanlarıdır. Sağlık çalışanları, hayatlarını hiçe sayarak virüsün kendilerine bulaşma ihtimalini göze alarak 24 saat esaslı gece gündüz vatandaşlarımıza sağlık hizmeti vermektedir. Korona virüsünün ülkemizde görüldüğü günden bu yana sağlık çalışanlarının  iş yükünün artması virüs bulaşma ihtimali ile  ruhen ve bedenen bir travma ile karşı karşıya kalmışlardır. Evde ufak çocuğu olan veya eşi başka iş kolunda çalışan sağlık çalışanlarının bir çoğu, virüsün kendilerine bulaşma ihtimaline karşı evlerine gitmemekte, otelde kalmakta veya başka ev kiralama yolunu seçmektedirler.

Bu nedenle eş ve çocuklarından ayrı yaşamak zorunda kaldıklarından moral ve motivasyonları bozulmuştur. Sağlık Bakanlığı bu yönde acilen tedbir almalı, sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını vermelidir.  

EK ÖDEMELER

İl, İlçe Sağlık Müdürlükleri, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları ve Hastanelere de görev yapan çalışanlar çalıştıkları süreler içerisinde Döner Sermaye ek ödemesi alabilmektedirler. 12 Günlük İdari izne çıktıklarında bu haktan mahrum kalmaktadırlar. 12 günlük idari izine ayrılan sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin kesilmemesi hususun da  gerekli işlemler tesis edilmelidir.

Sağlık çalışanlarının ekonomik yönden desteklenmesi durumunda moral ve motivasyonlarının arttırılması sağlanacak, daha etkin ve nitelikli sağlık hizmeti sunulması sağlanacaktır.

HASSASİYETE DAVET EDİYORUZ

Bazı sağlık kurumlarında idari izinler ile ilgili yayınlanan genelge çerçevesinde hak sahiplerine idari izinlerin kullandırılmadığı, dilekçeleri idarelerce kabul edilmediği bilgileri tarafımıza intikal etmiştir. Yetkili merciler tarafından çalışana verilmiş hakkın yok saymak kimsenin hakkı da, haddi de değildir, Bu konuda mağdur olan sağlık çalışanları sendikamızdan hukuki destek alabilirler, İdareleri de konu ile ilgili hassasiyete davet ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum