Sağlık çalışanlarına süt soruşturması açılıyor

Sağlık çalışanlarına süt soruşturması açılıyor

  Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Büyükşehir Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan hamile kadınlara doğumdan...

 

 

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, Büyükşehir Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan hamile kadınlara doğumdan üç ay önce ve doğumdan üç sonra olmak üzere 6 ay verilecek olan süt parası için imzalanan protokolle ilgili yaşanan sıkıntılarla ilgili basın açıklaması yaptı.  Ömer Çeker’e basın açıklamasında sendika üyesi sağlık çalışanları da destek verdi. 
SORUN BİZDEN KAYNAKLANMIYOR
2005 yılında imzalanan protokolle sağlık ocaklarında hamile kadınlar için süt fişlerinin verildiğini ancak bunun daha sonra kaldırıldığını belirten Ömer Çeker, “Daha sonra sağlık ocakları hamile kadınların bilgilerini büyükşehir belediyesine vererek 41 Kart aracılığıyla hamile kadınlara süt verildi. Ancak süt kuponu verilmesinde sıkıntı yaşanınca sıkıntının aile merkezi çalışanlarından kaynaklandığı gibi bir algı meydana geldi” dedi.
 USULSÜZ SORUŞTURMA
Vatandaşlarda oluşan yanlış algı nedeniyle zor durumda kaldıklarını ifade eden Çeker, “Protokol da sağlık müdürlüğü ve belediye arasında yapılmıştır. Dolayısı ile aile hekimlerini ve aile sağlığı elemanlarını kapsamamaktadır. Süt kuponu almada sıkıntı yaşayan vatandaşların şikâyetiyle bazı aile sağlığı merkezleri çalışanları hakkında soruşturma açıldı. Yapılan soruşturmalar usulsüz işlemlerdir. Büyükşehir Belediyesi illa süt yardımı yapacaksa gebe kadınların bilgisini sağlık bakanlığından alsın” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.