“Sağlık çalışanlarına şiddet önlenemiyor”

“Sağlık çalışanlarına şiddet önlenemiyor”

"Sağlık çalışanlarına şiddetin adeta meşru gösterilmeye çalışıldığı ve bunun yanında şiddet uygulayanların mağdur gibi kamuoyuna sunulduğu bir tuhaf dönem yaşanmaktadır.”

 

 

** Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker, “Türkiye’de sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin önlenmesi için gerekenlerin yapılmadığı ve sağlık çalışanlarına şiddetin adeta meşru gösterilmeye çalışıldığı ve bunun yanında şiddet uygulayanların mağdur gibi kamuoyuna sunulduğu bir tuhaf dönem yaşanmaktadır.” dedi

 

Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Çeker basın açıklaması gerçekleştirdi. Şube binasında gerçekleştirilen toplantıda Çeker, “Giresun’da eşine ilaç yazdırma talebinin aile hekimi tarafından reddedilmesi üzerine aile hekimiyle tartışan ve aile hekimin beyaz kod vermesi üzerine polis tarafından yapılan müdahalede 82 yaşındaki vatandaşımız hayatını kaybettiği olayda faturanın anlamsız bir şekilde aile hekimine de çıkarılması bardağı taşıran son damla olmuştur” ifadelerini kullandı.

NE YAPMALIYDI

“Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet ailesine de sabır diliyoruz” diyen Çeker, “Bu üzücü olayda Aile hekimin açığa alınmasına kamuoyunda geniş yer verilerek sanki toplumsal vicdan aile hekiminin açığa alınması ile tamir ediliyormuş gibi bir hava oluşturulmuştur. Dini adalet olan hukuk Devletinin aile hekiminin sadece mevzuatı uyguladığı için yapılan açığa alma işlemi neyin nesidir. Devletin kendisine çizdiği sınırlar çerçevesinde görevini yerine getirip hastayı görmeden ilaç yazmadığı ve bunun sonucunda yaşanan olaylar nedeniyle beyaz kod verdiği için mi suçludur. İstenilen ilacı yazmadığı için darp edilen hatta bıçaklanan doktorlar, eczacılar sık sık medyada haber olurken aile hekimimizden ne yapması beklenmekteydi” diye belirtti.

DUR DİYECEĞİZ

Son olarak Çeker, “Beyaz kod veren açığa alınıp, doktoru kaldırım taşıyla darp edenlerin mazlum olduğu ilan edilirse sağlıkta şiddetin bırakın önlenmeyi bizzat devlet ve kamuoyu tarafından teşvik edilmesi gibi bir durum ortaya çıkmaktadır. Meseleleri gerçekliğinden kopartıp dramatize ederek topluma sunmak yanlıştır. Bunda hem devlet hem medya hem de vatandaşlarımız hassas olmalıdır. Herkesi sosyal medya ile yorumculuğa ve haberciliğe adım attığı şu çağda sağlık çalışanlarının kimsenin keyfine kurban ettirmeyiz. Gündemde bir konu var bizde müdahil olalım tarzındaki yaklaşımlarla sağlık çalışanlarına yanlış yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Hukuka göre yapılan her işleme eyvallah deriz. Lakin hukukun terk edilerek keyfe ve kamuoyu istiyor diye yapılan her işleme dur diyeceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.