Sağlık çalışanlarına eğitim

Sağlık çalışanlarına eğitim

Kocaeli genelinde Göreve Yeni Atanan Sağlık Personellerine kurum oryantasyonlarının yanında yoğun bakım, acil bakım ve Covid-19 konularında verilen eğitimler devam ediyor.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de devam eden COVID-19 pandemisinde vatandaşlarımızın sağlığını korumak için tüm kamu kurum ve kuruluşları büyük bir özveriyle çalışıyor. Kocaeli Sağlık Müdürlüğü yürütülen pandemi çalışmalarının yanı sıra hizmet içi eğitimlerle sağlık çalışanlarının bilgi ve becerilerini arttırmaya aralıksız olarak devam ediyor.

Göreve Yeni Atanan Sağlık Personellerine kurum oryantasyonlarının yanında yoğun bakım, acil bakım ve Covid-19 konularında verilen eğitimler devam ediyor.

5 GÜN TEORİK 10 GÜN PRATİK

Göreve Yeni Atanan Sağlık Personellerine yoğun bakım eğitimleri 5 gün teorik 10 gün pratik olmak üzere 15 gün sürecek şekilde Kocaeli Devlet Hastanesi, İzmit Seka Devlet Hastanesi, Gebze Fatih Devlet Hastanesi, SBÜ Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesinden toplam 194 personel gruplar halinde eğitimlere devam ediyor. Eğitimleri biten personeller yoğun bakım ünitelerinde çalışmaya başlıyor. Ayrıca tüm personel acil servislere yapılan rotasyonlarla acil hasta bakım konusunda eğitim almaya devam ediyor.

Düzenlenen eğitim programları ile yeni başlayan personellerin tüm birimlerde görev yapabilecek düzeyde bilgi ve becerilerinin arttırılması amaçlanıyor. Eğitimler sonucunda Kocaeli’ de COVİD-19 ile mücadele daha güçlü şekilde sürdürülmeye devam edecek.

KPSS İLE İLİMİZE ATANAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA COVID-19 EĞİTİMLERİ

İlimiz sağlık tesislerine KPSS-2020/5 yerleştirme işlemi ile ataması yapılarak göreve başlayan sağlık personellerinin tümüne COVID-19 hastalığı, etkeni, bulaşma yolları, vaka tanımları ve tanı yöntemleri hakkında bilgi vermek, COVID-19 vakası veya temaslısı ile karşılaşıldığında izlenmesi gereken strateji ve uygulama şekilleri hakkında yol göstermek amacıyla Covid-19 Rehberi doğrultusunda eğitim verildi.
YOĞUN BAKIM SERTİFİKASI GÜNCELLEME EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

İlimizde yoğun bakım sertifikasına sahip olan ve yoğun bakım kliniği dışında çalışan 62 sağlık personeline, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli Devlet, Gebze Fatih ve Gölcük Necati Çelik Devlet Hastaneleri yoğun bakım servislerinde güncelleme eğitimi verildi. Teorik ve uygulamalı eğitimleri tamamlanan sağlık çalışanları yoğun bakım servislerinde göreve başladı. Bu sayede COVİD-19 ile mücadele sırasında kritik öneme sahip yoğun bakım hizmetleri, personel açısından güçlendirilmiş oldu.

Kocaeli Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık personellerinin bilgi ve becerilerini geliştirmeye ve sertifikalı çalışanların eğitimlerini güncellemeye yönelik çalışmalar sürekli olarak devam edecek.  2-546.jpg4-259.jpg3-297.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.