“Sağlık çalışanları için artık sabır taşı çatlamıştır”

“Sağlık çalışanları için artık sabır taşı çatlamıştır”

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, “Sağlık çalışanları için artık sabır taşı çatlamıştır. Yönetmelik bir an önce değişmeli, bu sorun çözülmelidir” dedi.

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube üyeleri, kabul edilebilir bir döner sermaye ve sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili ülke genelinde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi’nin Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi önünde düzenlediği açıklamaya Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan, Türk Sağlık Sen yönetim kurulu üyeleri ve iş yeri temsilcileri katılım sağladı.

10 YILDA DÖNER SERMAYELER ERİDİ

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker düzenlediği basın açıklamasında, genel başkanın binlerce dilekçeyi Sağlık Bakanlığı'na iletilmesine rağmen vurdumduymaz davranıldığını belirterek, “Ülkemizde son 10 yılda döner sermayeler kadar eriyen hiçbir ücret yoktur.  Dibe vurmuş, tabanı görmüştür. Kurumlardaki aşırı iş yükü altında gecesini gündüzüne katarak özveri ile fedakarca görev yapan insani olmayan 24 saatlik nöbetler ile kendisine ve ailesine zaman ayırmadan önceliği hastane olan çalışanlara döner sermaye(performans) Ek ödemelerine gelince maaş ödeme gününde çalışanın önüne kocaman bir sıfır rakamı konmaktadır” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.