Sağlık çalışanları Bakan Koca’ya seslendi

Sağlık çalışanları Bakan Koca’ya seslendi

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın verdiği sözleri yerine getirmediğini belirterek, “ Koca sözleri suya yazıyor” diyerek eleştirdi.

Türkiye Kamu-Sen Denetleme Kurulu üyesi ve Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi Başkanı Ömer Çeker, yönetim kurulu üyeleri, işyeri temsilcileri ve üyelerin katılımı ile Körfez Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Son yaşanan gelişmeleri değerlendiren Başkan Çeker, “Yetkili Sendika ama etkisiz sarı sendika ile kamu işverenin oluşturmuş olduğu ortaklık ile sağlık çalışanlarını böl, parçala yönet projesi 2021 yılında Ağustos ayında yapılan Toplu Sözleşme ile uygulamaya konmuştur. Toplu sözleşme masasında 2022-2023 yılları için yapılan maaş ve özlük hakları hakkındaki zam müzakeresinde sabit ek ödemelerin %20 artırılması olumlu gelişme olarak değerlendirmekle birlikte, hekimlerimizin  % 20 artıştan muaf tutulmasına sarı sendika imza atmıştır. Hekimlerin mağduriyetine sebebiyet veren yetkili ama etkisiz Sarı Sendika attıkları imza ile sadece hekimlerin mağduriyetine sebebiyet vermemiş, sağlık çalışanlarının arasına da nifak tohumları ekmiş, ekip ruhunu ve anlayışını yok etmiştir.

 

“SAĞLIK BÜTÜNDÜR, AYRIMA HAYIR”

Daha sonra 1 Aralık 2021 tarihinde Kamu İşvereni ekip anlayışını ortadan kaldıracak, çalışma barışını sabote edecek,  uygulamayı çalışma hayatına uyarlamak ve gerekli düzenlemelerin yapılması için girişimleri başlatmak suretiyle sağlık çalışanları arasındaki uyumu ve iş barışını bozmuştur. Hatasını anlayan Kamu İşvereni sağlık personelinin tamamına ekonomik iyileştirmeyi kısa süre içerisinde yapacağını kamuoyuna ilan etmesine rağmen, vermiş olduğu sözü şuana kadar tutmamıştır. Oysaki pandemi döneminin kahramanları olan sağlık çalışanlarımızın ücretlerinde makul bir artışın yapılarak, maddi kayıpların giderilmesi gerektiğini uzun bir süredir Türk Sağlık Sen olarak ifade etmekteyiz. Bu konuda sabit Ek Ödeme yerine maaşa zam şeklinde tek ödeme yapılması gerektiğini ısrarla vurgulamaktayız.

 

“7-8 KAT MAAŞ FARKI”

Çeker, “ Fakat bugüne kadar yapılan veya yapılmak istenen düzenlemeler ne yazık ki çalışanların beklentilerini karşılamaktan çok uzak kalmıştır. 2021 yılı Aralık ayında gündeme getirilen düzenleme de bu anlamda değerlendirilebilecek bir örnek olmuştur. Özel hastanede görev yapan hekimler ile Kamuda görev yapan hekim arasında yaklaşık 7-8 kat maaş farkı var. Kamuda görev yapan hekimler daha düşük maaş almaktadırlar. Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın ücretlerinde artışın zaruret olduğu ortada iken  Aile Hekimlerini, Adli Tıp’ta ve Üniversite hastanelerinde,  SGK’da görev yapan doktorları kapsam dışı bırakan, ekip hizmeti olarak değerlendirilen sağlık hizmetlerinde görevli diğer tüm sağlık çalışanlarını yok sayan, ek ödemeden mahsuplaşma ile reel bir artış anlamına da gelmeyen bir düzenlemenin beklentileri karşılayacak bir şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini her platformda Türk Sağlık Sen olarak ifade etmiştik” diyerek sözlerini sürdürdü. 

 

omer-2-001.jpg

 

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.