Sağlam inanıyoruz

Sağlam inanıyoruz

Gebzespor Teknik Direktörü Ümit Metin Yıldız’a, “Cankurtaran maçı 6 puanlık maç mı?” diye sorduk: ? “Cankurtaran maçına 6 puanla çıkıyoruz. Yendiğimizde 12 puana erişirsek dediğiniz olur ama 9 puan olacak. Nasıl 6 puanlık maç olur ki..

** “Takım şampiyonluğa inanıyor mu?” diye de sorduk: “Bizim takımın şampiyonluk inancı son derece gelişmiş ve bu bir iki haftada, bir iki puan kaybıyla sekteye uğrayacak bir inanç değil. Sıkıntılı günleri birlikte aşacak potansiyelimiz var.”

 

2022-2023 futbol sezonuna biri deplasman diğeri iç sahada olmak üzere iki galibiyet üst üste alarak başlayan Gebzespor hafta sonu grubumuzun şampiyonluk adaylarından İstanbul/Fatih temsilcisi Cankurtaranspor’a konuk olacak. Lige iyi başlamanın getirdiği neşe ve moralin hakim olduğu bir atmosferde, Tavşancıl’daki tesislerde Kulüp Başkanı Resul Tat ve Teknik Direktör Ümit Metin Yıldız’ın şahsında yönetimin, teknik heyetin ve takımın konuğu olduk. Yıldız’a kritik maça dair sorumuz klasik, Yıldız’ın yanıtı sıra dışı oldu. Yıldız, “Cankurtaran maçı 6 puanlık mı?” sorumuzu nüktedan ifadelerle yanıtladı:

 

EİNSTEİN MEZARA GERİ DÖNER!

 

 “Ben öyle bakmıyorum. Bazen ‘10-12 puan’ diyorlar. 3 puan alıyorsunuz. 3 puan rakibinizden veriyorlar. İki rakibiniz kaybetti diye 3’er puan da oradan veriyorlar. Öyle bir şey yok. Einstein’ı mezarından kaldırın. Ciddi diyorum. ‘Galibiyette 3 puan alınan bir sistemde bir maçta 12 puan nasıl alınır?’ diye sorun. Direk mezara geri gider. Gerçekten öyle bir şey olabilir mi? Cankurtaran maçına 6 puanla çıkıyoruz. Yendiğimizde 12 puana erişirsek dediğiniz olur ama 9 puan olacak. Nasıl 6 puanlık maç olur ki..”


 

BU TAKIMDA ŞAMPİYONLUK

POTANSİYELİ VAR

 

Menekşelerin iki maç üst üste kazanması beklentisi zaten şampiyonluk olan taraftar başta olmak üzere camiayı havaya soktu. Biz de, şampiyonluğun önce inançtan geçtiğini savunarak, “Hocam, takım inanıyor mu?” diye sorduk: Bu takımın, şampiyonlukla ilgili ciddi potansiyeli var. Burada olumsuzluk olursa en başta sorumluluğunu ben olurum. Daha önce çalıştırdığım takımları da, rakipleri de biliyorum. Kendi takımımı çok daha iyi biliyorum. O yüzden, bizim takımın şampiyonluk inancı son derece gelişmiş. Bu bir iki haftada (olası yenilgi, puan kaybı) sekteye uğrayacak bir inanç değil. Öyle de bakmıyoruz. Zorlanacağız, sıkıntılı günlerimiz olacak. Onları hep birlikte aşabilecek potansiyelimiz ve bir ilçe olarak çok ciddi gücümüz var. Onu da pozitif olarak hayatımıza yansıtacağız.”
 

NASIL BİTİRECEĞİMİZ ÖNEMLİ

 

Üstüste iki İstanbul deplasmanının takımı yorup yormayacağını, hedef puanı sorduğumuz Yıldız, her maçı tekil hesap ettiklerini belirtip, “Önümüzdeki ilk maç bizim için en kıymetli maç tabi ki ama tabi ki ondan sonraki maçların da planını yapıyoruz. Bu sene 26 maç oynanacak. Oldukça iyi bir sayı. Başlangıçta iki galibiyet çok önemlidir, moraldir. Ama en kıymetlisi; bunu ne kadar ileriye taşıyabileceğimiz, sürdürebileceğimiz ve nasıl bitirebileceğimizdir. Onun peşindeyiz. Günün kıymetini biliyoruz. Bugünün ve antremanın kıymetini biliyoruz. Bir arada bir şeyleri başarmanın çok daha kolay ve çok daha sağlıklı olduğunun bilincindeyiz. O doğrultuda yaklaşık 65-70 gündür birlikteyiz. Futbol için çok kısa süre olmasına rağmen oyuncularım çok önemli mesafe kat ettiler ama hiçbir şeyi kendimize yeterli görmüyoruz” dedi.

 

1-434.jpg

BAHARDA ALACAĞIMIZ ÜRÜN

İNŞALLAH ŞAMPİYONLUK OLACAK

 

Gebzespor Teknik Direktörü Ümit Metin Yıldız, “İnancımız, emeğimiz, hepsini burada oluşturuyoruz. Antrenmanlarda ve dışarıdaki hayatta bir şey ekiyoruz. Takım, teknik heyet, yönetim, taraftar ve basın birlikteliğinde nisan, mayıs ayında da bir ürün alacağı ve o inşallah şampiyonluk olacak. Ama  olmadığı zaman da onun sorumluluğunu almasını da bileceğiz” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.