Sadece Resul Tat'la olmaz!

Sadece Resul Tat'la olmaz!

Başarı, kimi zaman pek çok başarısızlığın ardından gelir. İnanmak gerekir. Emek, zaman ve güç harcanması gerekir.

Geniş bütçeli, şampiyonluğa takım kuran ekipler genelde devre arasında kadrosunu korur ve kaliteli 2-3 nokta transfer yapar yoluna bakar. Gebzespor'da olmazsa olmaz hale gelen kaos ortamı bilindiği gibi ilk yarının son maçında yaşanmış takım kaptanı ve 3 oyuncu Gebzespor'la yollarını ayırmıştı. Gebzespor başkanı Recep Avcı istifa etmiş, başkan vekili Resul Tat kulübün yeni başkanı olmuştu. Aslında düğme sezon başında yanlış iliklenmişti. 
Davul başkasının elinde tokmak başkasının elindeydi. Bir yerde patlayacaktı, takım maç kazandıkça bu ortam devre arasına kadar uzadı. 
Devre arasında yeni bir oluşum yapmak zordur. Takım olmak zordur. Makas inanılmaz dar ve hata yapma kredin neredeyse hiç yok. Gebzespor yeniden ya tutarsa hamleleri yapıyor. 
Transferler aracılarla  yapılıyor. Gebzespor gibi  bir futbolcuya 300 bin TL veren bir kulüp 3-4  bin TL aylığa çalışacak neden bir oyuncu izleme sorumlusuna sahip değil. Bir planımız programımız neden olmaz. Rüzgarın önündeki yaprak gibiyiz. Nereye savurursa oraya gidiyoruz. 
Kurumsal yönetilen kulüpler önümüzdeki sezon almayı düşündüğü futbolcuları şimdiden izlemeli. Her zaman elinde oyuncu kadrosu bulundurmalı ve portföyü geniş olmalı. 
Resul Tat'la Antalya'da uzun uzun sohbet ettik. Bütün başkanlar gibi oda kendini bir bilinmezliğin karmaşanın içinde buldu. Düşünceleri konuya hakimiyeti son derece olumlu ancak bütün gidişatı belirleyecek olan tek şey saha içi başarısı. Top kaleye girmezse yapılan hiçbir şeyin önemi olmayacak. Takımın arkasına bakmaya zamanı yok. Gebzespor önüne bakmalı.  Yaşananlar üzerinden geçmişin defteri kapatılmalı.  Gebzespor'un iyi bir hocası var. Kulüp yapısıyla ilgili analizleri ve öngörüleri çok değerli. İlk yarı performansıyla ilgili net bir analiz yapılması zor. Gebzespor'un futbol konuşacak sağlıklı bir ortamı yoktu. Yönetimin tanımı camiayı yönetmektir. İletişim ağlarını güçlendirmek takıma sağlıklı güvenilir bir ortam hazırlamaktır. Saha içindeki görev, takım ruhunun sağlanması aile ortamı gibi başarıda başrol oynayan unsurların sağlanmasındaki görev Teknik kadronundur. Sınavın süresi çok kısa, cevaplar hiç kolay değil.  Süreç  öyle bir noktadaki 1 yanlış 3 doğruyu götürebilir. Futbol şansı iyi niyetli insanların yanında olsun. Bu süreçte sadece başkana ve hocaya alın Gebzespor'u şampiyon yapın demek bu yükü tamamen onların omuzlarına yüklemek ardından da acımasız eleştiriler yapmak haksızlık olur. Gemi limana yaklaştırılacaksa Gebzespor'un gerçek taraftarları bu gemiyi arkasından desteklemeli. Futbolda başarı sadece futbolcuların top oynamasıyla kazanılmıyor. Topyekün icraat, destek, sahiplenmek gerekiyor.

Haber: Güven Çağlayan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.