Sadece markası değil işçisi de afili

Sadece markası değil işçisi de afili

25 Aralık’tan bugüne grevde olan Baldur Süspansiyon’da afili otomobil markası Mercedes’in dünyadaki fabrikalarına parça üreten emekçilere Mercedes’in Stutgart’taki işçilerinden ekonomik destek, “Türkiye ve dünya işçi sınıfı güçlü” mesajıyla geldi

Bir zamanlar Türkiye’nin en afili ve lüks yabancı otomobil markası olan Mercedes’in Almanya’daki işçilerinden Baldur Süspansiyon grevcilerine destek geldi. Yüzde 100 İspanyol sermayeli Çayırova’da kurulu Baldur’un Mercedes’in dünyadaki tüm fabrikaları için parça üretiminde bulunması desteği anlamlı kılıyor.

ERKAN GEDİK’E TESLİM ETTİ

Başkenti Stuttgart olan Baden-Württemberg eyaletinde, Böblingen ilçesindeki Sindelfingen şehrinde kurulu Mercedes fabrikası çalışanlarının kendi aralarındaki dayanışma ile topladıkları bir miktar para Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan tarafından BMİS Gebze 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Kadir Gedik’e teslim edildi.

DAYANIŞMA BÜYÜYOR

MÜCADELE SÜRÜYOR

 

arzu-1-007.jpg

Gedik zarfı, “Uluslararası dayanışmadan dolayı, verdiğiniz emeklerden dolayı biz de çok teşekkür ediyoruz. Dayanışma büyüyor, mücadele sürüyor. Yaşasın Baldur grevimiz, yaşasın işçi sınıfı” diyerek teslim aldı. Öte yandan Almanya’da Mercedes çalışanlarının Baldur grevcilerine mesajı yine Arzu Erkan tarafından okundu:  

TÜRKİYE VE DÜNYA

İŞÇİ SINIFI GÜÇLÜ

 

arzu-3.jpg

“Bu dayanışma devam edecek. Önümüzdeki hafta Almanya Sol Parti, Baldur greviyle dayanışma için açıklama gerçekleştirecek. Şunu biliyoruz: Onlar kendilerini güçlü sanıyor olabilirler. Ama biz güçlüyüz. Türkiye ve dünya işçi sınıfı güçlü. Yaşasın işçilerin uluslararası birliği ve dayanışması.”

KAPİTALİZM İŞÇİ SINIFINI

BİRBİRİNE BAĞLIYOR

 

arzu-2.jpg

EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, Baldur grevinin 27’nci gününde grevdeki işçileri bir kez daha ziyaret ederken özetle şunları kaydetti: “Kapitalizm aslında bütün ülkelerin işçi sınıflarını tek bir zincirin halkaları gibi birbirine bağlıyor.

Dünyanın tüm işçileri sizler gibi benzer sorunları yaşıyor. Güvencesizlik, taşeron çalışma, esnek çalışmanın yaygınlaştırılması sadece Türkiye’de değil tüm dünyada işçilerin sorunu.

ULUSLARARASI DAYANIŞMA ÖRGÜTLENMESİ

 

arzu-4.jpg

Biz parti olarak şuna inanıyoruz. İşçi sınıfının bulunduğu durumdan kurtulmanın mücadelesi de tam bu durumun merkezinde uluslararası bir karakter kazandırıyor. Biz sadece Kocaeli ve Türkiye’de değil aynı zamanda bu gerçekten hareketle uluslararası dayanışmanın önemini bilerek sadece Almanya’da değil İspanya’da da kardeş partilerimizle bir dayanışmayı örgütleme çabası içinde olduk.

İLK YANIT ALMANYA’DAN GELDİ

İlk yanıt Almanya’dan geldi. Arkadaşlarımız Stuttgart’ta Mercedes’in Alman fabrikasının önünde Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu, Türkiyeli göçmen işçilerin Alman işçiler ile birlikte mücadele ettiği dernek üyesi arkadaşlarımız ve de Mercedes işçileri hem basın açıklaması yaptılar. Hem de Baldur grevini anlatıp dayanışma çağrısında bulundukları bildiriler dağıttılar.”

İSPANYA KOMÜNİST

PARTİSİ’NDEN MESAJ

Erkan ayrıca İspanya’daki kardeş partileri, İspanya Komünist Partisi’nden Baldur grevcilerine gönderilen mesajı da okudu: “Baldur Süspansiyon'un mücadeleci işçilerinin işten çıkarmalara ve sendika karşıtı uygulamalarına karşı verdiği mücadeleyi tümüyle destekliyoruz. İspanyol sermayesi yıllardır uluslararası pazardaki rekabetinin maliyetlerini işçilere yüklemeye çalışıyor; bugün bunu kararlılığı ve direngenliğinden şüphe duymadığımız Türkiyeliler’e yapıyor.

SİZİNLEYİZ, YANINIZDAYIZ

Diğer birçok olayda olduğu gibi bu mücadeleden de yengiyle çıkacağınızı ve Erdoğan rejiminin ișbirlikçilerinin bile iradenizi kıramayacağını biliyoruz. İspanyol işçi sınıfının geri kalanı gibi bizler de, örgütlerimizin ve haklarımızın kapitalistlerce imha edilmesine izin vermemek için uluslararası düzeyde bir sınıf olarak haklarımız için bu mücadelede sizinle birlikteyiz. sizinleyiz; yanınızdayız. Yaşasın işçi sınıfının mücadelesi! Yaşasın proleter enternasyonalizmi!” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.