Sadaka değil hakkımızı istiyoruz

Sadaka değil hakkımızı istiyoruz

Emekliler, gerek maaş ve özlük hakları gerekse sosyal ve demokratik hakları için bir kez daha meydana çıktı. Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, “Kimseden fitre sadaka, istemiyoruz. İnsanca yaşayabilmek için hakkımız olanı istiyoruz” dedi

emekliler-11.jpg

Yıllarca çalışmalarına ve emek sarf etmelerine karşın geçinebilecekleri ve hak ettikleri maaşı alamayan, en demokratik haklarından biri olan sendikal örgütlenmenin önüne de ket vurulmak istenen emekliler bir kez daha meydana indi.  Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda gerçekleşen basın açıklamasında taleplerini tekrarladı. Yüksek, Biz emekliler, EYT’liler, yaşlılık aylığı alanlar bu ülkenin kalkınması için gençliğimizi enerjimizi verdik. Kimseden fitre sadaka, istemiyoruz. İnsanca yaşayabilmek için hakkımız olanı istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

2008’DEKİ DÜZENLEMEYLE MAAŞLAR DÜŞTÜ

 

Tüm Emekli-Sen Gebze Şubesi’nin basın açıklamasına EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, SOL Parti Gebze İlçe eski Başkanı Recep Karadeniz, Gebze EYT Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan da katılarak destek verdi.

emekliler-13.jpg

Cemil Yüksek basın açıklaması öncesi ilk sözü Erdoğan’a verirken Erdoğan da özetle 2008 yılında sosyal güvenlik reformu adlı kandırmacayla yapılan düzenlemelerle emeklilik yaşı bağlama oranının yüzde 70’den 28’e gerilediğini, bu yasada yapılacak düzenleme ile emeklilerin hak ettiği maaşı almasını istediklerini söyledi. Başkan Erdoğan kendilerinin de 1999’da çıkartılan ancak dünyada eşi benzeri görülmeyen şekilde geriye dönük işletilen yasa ile mağdur edildiğini, emekliliklerinin önüne geçildiğini belirtip bu konudaki taleplerini tekrarladı.

AKP’NİN STANDINDA YAYINA ARA VERİLDİ

emekliler-14.jpg

Yine basın açıklaması öncesi aynı meydanda AKP Kocaeli İl Gençlik Kolları tarafından kurulan stantta banttan yüksek sesle propaganda yapılması üzerine Tüm Emekli-Sen Gebze Şube Başkanı Cemil Yüksek, AKP’li gençlerin yanına giderek basın açıklamaları süresince bant yayınına ara vermelerini rica etti. AKP’li gençler, talebi geri çevirmedi. Basın açıklaması esnasında yayın yapılmadı.

Basın açıklaması esnasında, “Geçinemiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz” yazılı döviz açılırken kitle, “Hükümet zammını al başına çal, “AKP şaşırma sabrımızı taşırma”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Örgütlenme hakkımız engellenemez” ve benzeri sloganlar attı. Basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

emekliler-12.jpg

“Emekliler, EYT’liler, yaş almış dostlarımız, Ülkemizdeki işsizlerden sonra gelen en mağdur kesim. Sendikalaşma, örgütlenme ve insanca yaşayabilmemiz siyasi iktidarca günden güne yaşam dar edilmekte, nefes alamamaktayız. 13,5 milyon emekli, yaklaşık 6 milyon, EYT ‘li sayıları günden güne artan yaşlılık aylığı alan (ki aldıkları çok komik aylık) bizler artık yüksek sesle haykırıyoruz. Geçinemiyoruz.

 

GERÇEK ENFLASYONU GÖRÜN

 Sahte enflasyon artışları, düşük aylıklar, ikinci iş bulamama sıkıntısı yaşamaktayız. Yıllık enflasyonu yüzde 17 olarak belirleyenlere gerçek enflasyonu görmek için pazara markete bakkala gitmelerini öneriyoruz. Elektrik, gaz, ulaşım, kira temel gıdadaki artışlar yüzde yüzün üzerinde. Ve hala bizlere yılda iki kez komik artışlar verilmekte.

TALEPLERİMİZ

-Derhal toplu sözleşmeli sendika hakkımız verilsin. Örgütlenmemizin önündeki tüm sınırlamalar kaldırılsın.

-Tüm emekliler sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmalı.

-Emeklilerin kullandığı tüm kredilerden faiz alınmamalı, geçmişte alınanlar iade edilmeli.

-Emekli örgütlerinin yapacağı etkinlikler kamu kurumlarınca ücretsiz yer tahsis edilmeli.

Emekliler birleşip sendikamızda örgütlenelim.

-Toplu ulaşım hizmetlerinden emekli ve eşleri ücretsiz yararlanmalı.

- Tüm yerel yönetimlerde emeklilerin sorun ve sıkıntılarını giderecek birimler oluşturulmalı. Bu birimlerde sendikamızın söz hakkı olmalı.

 

emekliler-15.jpg

-Emekliler olarak insanca yaşayacak aylık talep ediyoruz.

Örgütlenen emekliler haklarını alırlar.

Haydin emekliler örgütlenmeye...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.