Saadetli kadınlardan paket eleştirisi

Saadetli kadınlardan paket eleştirisi

 Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları İl Divanı’nın aylık toplantısında gündem demokratikleşme paketi oldu. Saadet Partisi Kadın Kolları’nın...

 

Saadet Partisi Kocaeli Kadın Kolları İl Divanı’nın aylık toplantısında gündem demokratikleşme paketi oldu. Saadet Partisi Kadın Kolları’nın her ay düzenlenen il divanı toplantısı geçtiğimiz gün Antikapı Restoran’ta gerçekleştirildi.  Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Nergül Aksu, Genel Başkan Yardımcısı Siyasi İşler Başkanı Ayşe Kutlucan, İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün ve çok sayıda partili kadının katıldığı  program merhum Genel Başkan Necmettin Erbakan’ın kısa bir slaytının gösterilmesi ile başladı.

 “PAKETTE OY KAYGISI VAR”

 

Saadet Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Nergül Aksu ise demokratikleşme paketinde yer alan maddelerin çoğundan memnun kalmadıklarını söyledi. Bizler de aklıselim vatandaşlar olarak bazı maddeleri onaylıyor, bazılarında ise ciddi olumsuzluklar görüyoruz. Baraj sistemi hakkında getirilen madde ise tamamen farklı yansıtılıyor. Yüzde 5 Türkiye daraltılmış bölge demek barajın yüzde 25’e çıkarılması demektir” diyerek baraj değişikliğini eleştirdi.  Paketin iktidarın oy kaygısının bir sonucu olduğunu öne süren Aksu, “Pakette demokratikleşme değil oy kaygısı görüyoruz. Hükümet Türkiye’nin işine değil AKP’nin işine geleni yapıyor. Hükümetin amacı seçim sistemlerini uygulamak değil, partileri yüzde 10 seçim barajına muhtaç bırakmaktır. Siyasi partilere bu kapsamda yapılan maddi yardımların bir anlamı olmayacaktır. Halkın TBMM’de temsil edilmesi isteniyorsa seçim barajı tamamen kaldırılmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.