Saadet Dilovası’ndan dönüşüme şüphe tahliyeye şartlı destek

Saadet Dilovası’ndan dönüşüme şüphe tahliyeye şartlı destek

Baştarafı 1’de-Sayın Çevre Bakanı, Türkiye’nin her tarafında kentsel dönüşüm, alt yapı ve üst yapı işlerini sorunsuz yürütüyor algısı içerisinde iken Dilovası konusunda bocalamaya ve topu taca atmaya çalışıyor.

Bu durumun Sayın Bakan’dan kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünmüyoruz. Bilakis alt yapısı hazırlanmadan, fizibilite çalışması bitmemiş bir proje taslağını bakanın önüne koyulmuş gibi düşünmekteyiz.

 

BÜYÜK RİSK VE KAYGI

 

Ne olduğu belli olmayan, ucu ve sınırları açık bir taslak metinden ibaret olan bu projenin akıbetini düşünmek çok ürkütücü. Çünkü süreç ile ne ile karşılaşacağı ve sizi nelerin beklediği konusunda bir fikrinizin olmaması büyük bir risk ve kaygı vericidir.

Sayın Bakan Murat Kurum Bey’in Dilovası hakkında aşağıdaki paylaşımı kafamızda soru işaretleri oluşturmuştur. Çünkü daha önce Kömürcüler OSB nin kaldırılacağını beyan etmişti.

 

“Dilovası'ndaki kardeşlerimizin sağlığı ve geleceği için çok önemli olan Kömürcüler OSB konusunda da somut adımlarımızı atıyoruz. İnşallah 2021 yılında Kömürcüler OSB'nin de dönüşümünü tamamlayacağız. Dilovası için, Dilovası'nda yaşayan kardeşlerimiz için hayırlı uğurlu olsun."

 

Bu paylaşımı nasıl okumak gerekir? Dönüşümden kast edilenin takipçisi olacağız.

 

HALKIN RAHAT NEFES ALMASI

İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

 

Diğer bir konu olan Dilovası’ındaki hava kirliği nedeni ile riskli alanların Dilovası – Tavşancıl arasında bulunan alana TOKİ tarafından yapılacak olan toplu konutlara yerleştirme çalışmalarıdır.

On yıllar boyunca haketmediğimiz hava kirliliği ile yaşamak zorunda bırakıldığımız herkesin malumu. Dilovası halkının rahat bir nefes alabilmesi için elimizden geleni yapmakta kararlıyız.

 

BOŞALAN ALANLAR İMARA KAPANMALI  

 

Bu kapsamda Dilovası’ndaki hava kirliliği nedeni ile riskli alanların taşınması konusunda aşağıdaki taleplerimize cevap verilmesi şartı ile destekçisi olacağımızı beyan ederiz.

 

Boşalan alanlara orman arazisi şerhi konulmalı, imara ve sanayiye kesinlikle kapatılmasını ve de sanayi ile yerleşim alanı arasına bir set görevi görmesi sağlanmalı.

 

SANAYİCİNİN ÖNLEM ALMASI SAĞLANMALI

 

Tüm OSB içerisinde bulunan firmaların TSE belgelerinde yer alan ekolojik dengeyi korumaya yönelik taahhütlerinin yerine getirilmesi için gerekli filtre ve koruyucu önlemlerin alınmasında ciddi bir çalışmanın yapılması,

Eksikliklerin tespit edilmesi ve eksikliklerin giderilmesini sağlamayan ve kurala uymayanlara ciddi yaptırımların uygulanması durumlarında,

 

Halkın sağlığı ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için olmazsa olmaz bir şart olarak beyan ederek bu şartların yerine getirilmesi ile riskli alanların taşınmasına destek vereceğimizi beyan ederiz.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.