Ruslar, Afrin’de ‘Terörle mücadele’ için üs kuruyormuş!

Ruslar, Afrin’de ‘Terörle mücadele’ için üs kuruyormuş!

Son dakika… Ruslar, Afrin’de ‘Terörle mücadele’ için üs kuruyormuş!Rusya'nın, PKK'nın Suriye kolu olan YPG ile anlaşma yaparak Suriye'nin kuzeybatısında...

Son dakika… Ruslar, Afrin’de ‘Terörle mücadele’ için üs kuruyormuş!

Rusya'nın, PKK'nın Suriye kolu olan YPG ile anlaşma yaparak Suriye'nin kuzeybatısında bir askeri üs kurma kararı aldı. Rus askerleri bu sabahtan itibaren Hatay sınırındaki Afrin'e zırhlı araçlarla giriş yaptı.Rusya’nın Suriye sınırında, Türkiye’nin  “PKK terör örgütünün uzantısı” ilan ettiği YPG kontrolündeki Afrin bölgesinde üs kurma gerekçesi, Ankara’yı çok kızdıracak; YPG sözcüsü, Rusya’nın Afrin’de “terörle mücadele anlaşması çerçevesinde” üs kuracağını açıkladı.

PYD-YPG Sözcüsü Redor Halil’in, tüm uluslararası ajanslar tarafından haberleştirilen açıklamasına göre, anlaşmaya Suriye’deki Rus askeri komutanlığı ile YPG arasında varıldı. Halil açıklamada, “Rusya, Terörle mücadele anlaşması çerçevesinde üs kuracak” dedi. Rusya’nın kuracağı üste, YPG-PYD güçlerini “modern savaş yöntemleri konusunda eğiteceği” de açıklamada yeraldı.

 

YPG sözcüsü Redur Halil, Rusya ile anlaşmanın pazar günü yapıldığını açıkladı. Halil, Rus askeri birliklerinin zırhlı araçlarla şimdiden bölgeye ulaştığını ifade etti.

YPG’nin elinde olan Afrin’de kurulacak olan üste, terörle mücadelenin bir ayağı olarak Kürt militanlarının eğitimi sağlanacak.

TÜRKİYE, “MOSKOVA’DAKİ PYD OFİSİNİ KAPATIN” DERKEN…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Moskova’ya geçen hafta yaptığı ziyarette, kamuoyu önünde Moskova’daki PYD ofisinin kapatılması gerektiğini söylemişti. Ancak ruslar Moskova’daki ofisi kapatmak bir yana, Afrin’de PYD kontrolündeki bölgede, PYD güçlerini “yetiştirmek” için üs kurmaya karar verdi. PYD sözcüsü Halil, Afrin’de kurulacak olan üssün aynı zamanda “doğrudan irtibat ofisi” olarak da görev yapacağını söyledi.

"Kaynak:Sözcü"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.