“Roboskı katliamı örtbas edilemez”

“Roboskı katliamı örtbas edilemez”

 İnsan Hakları Derneği Kocaeli Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Uludere'de 34 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır...

 

İnsan Hakları Derneği Kocaeli Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasında, Uludere'de 34 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır TMK ile görevli savcılığının 11 Haziran 2013 tarihinde görevsizlik kararı vererek dosyayı gönderdiği Genelkurmay Askeri Savcılığı da soruşturma dosyası ile ilgili takipsizlik kararı verilmesine tepki gösterdi.

“İNSANLIĞA KARŞI İŞLENMİŞ BİR SUÇ”

 

Gebze Tunceliler Derneği’nde önceki gün bir basın açıklaması yapan İHD’ye destek için BDP Gebze İlçe Başkanı Abdulbaki Erdoğan ve çeşitli STK temsilcileri katıldı. Açıklamayı İHD Kocaeli İl Temsilcisi Azize Adıgüzel yaptı. Türkiye'de insanlığa karşı işlenen suçlarda devam eden cezasızlık politikası bu kararla kendisini bir kez daha göstermiştir diyen Adıgüzel, “Bu karar, Türkiye'de artık özel yetkili ve görevli Ağır Ceza Mahkemeleri ile Askeri Mahkemelerin kapatılması gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Roboski Katliamı insanlığa karşı suçtur. İnsanlığa karşı suçlarda zaman aşımı işlememektedir. İnsan hakları savunucuları olarak hukuksal süreci takip edeceğimizi, Anayasa Mahkemesi'nde sonuç alınamaz ise dosyanın AİHM'e taşınacağını ve AİHM'in 1994'te Şırnak'ta bombalanan köylerle ilgili verdiği emsal karara uygun bir karar vererek Türkiye'yi mahkûm edeceğini, bu mahkûmiyet ile beraber bu olayda sorumluluğu olanların tümünün yargı önüne çıkarılacağını vurgulamak isteriz. Başbakan ve diğer sorumlular bilmelidir ki Roboski katliamının katillerinin Ankara'nın dehlizlerinde cezasız kalmasına izin vermeyeceğiz. Hukuka aykırı olan ve hiçbir vicdana sığmayan bu kararı tanımadığımızı. Adalet arayışını sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.