Rıdvan Şükür, Gordion Yarı Maratonuna katıldı.

Rıdvan Şükür, Gordion Yarı Maratonuna katıldı.

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Ankara – Polatlı’da Kral Midas’ın başkenti Gordion antik kentinde 6 Mayıs 2018’de düzenlenen Gordion yarı maratonuna katıldı.

Antik Dünyanın önemli kenti Gordion’da 6 Mayıs 2018’de ilk kez düzenlenen koşuya katılan Şükür, Koşu öncesi Polatlı tren istasyonundan İstanbul’dan gelenlerin Koşu sahasına söz verildiği halde götürülmemesini organizasyonun ayıbı olarak değerlendirdi. Kral Midas’ın Başkentinin çevresindeki patika ve antik yollarda koşmanın kendisini Polatlı’ya kadar getirdiğini söyleyen Şükür,  organizasyonun çok amatör ve başarısız olduğunu söyledi.

 Pessinus (Ballıhisar-Eskişehir), Yazılıkaya (Afyon) başta olmak üzere bu medeniyetin dinsel merkezlerini defalarca gezip dolaştığını belirten Şükür, antik çağ yazarlarının pek çok müzik aletini de bu ulus tarafından icat edildiğini söylediğini, bu gizemli medeniyetin yeterince tanıtılamadığını, bu gerçekleşen spor etkinliğinin ise Kral Midas’a yakışmadığını, katılımcılara; yarışı bitirenlerin bir kısmına anı madalyasının ve koşu tişörtünün bile verilemediğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.