Rıdvan Şükür; ‘Dağlar Hayatımızın Bir Parçası’

Rıdvan Şükür; ‘Dağlar Hayatımızın Bir Parçası’

   Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan şükür, “Uluslararası Dünya Dağlar Günü”nde Dünyamızın su kaynağının ve biyolojik çeşitliliğinin...

 

 

 

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan şükür, “Uluslararası Dünya Dağlar Günü”nde Dünyamızın su kaynağının ve biyolojik çeşitliliğinin sağlayıcısının dağlar olduğunu ve canlılar için hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti.

 

 

 

Dağlara adanmış bu günde Çevre kirliliği ve kontrolsüz doğal kaynak kullanımı dikkat çeken şükür, tehdit altında bulunan yalnızca dağların olmadığını gelecekte yaşamın tehdit altında olduğunu söyledi.

 

Dünya Dağlar günü nedeniyle açıklama yapan Gebze dağcılık kulübü başkan yardımcısı ve basın sözcüsü Rıdvan Şükür, insanın dağları daha yakından tanıması için doğa ile buluşması gerektiğini söyledi. Şükür, dağları ve doğayı sevmemiz ve yarınlar için korumamız gerektiğini, bununda çevre bilinci olan, doğada yürüyen  bireyler ile sağlanabileceğini belirtti.

 

 

Dağların insanı kendine çeken bir çekim gücü olduğunu, ayrıca insanın içinde olan keşfetme duygusunu harekete geçirdiğin dile getiren Şükür, dağların gizemli dorukları ile yarınlarda da insanları kendisine çekeceğini belirtti. Dağların görünen ve görünmeyen önemi ile hayatlarının bir parçası olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.