Reza Zarrab serbest mi bırakıldı?

Reza Zarrab serbest mi bırakıldı?

ABD Federal Hapishane kayıtları Zarrab'ın 9 Eylül'de serbest bırakıldığını gösteriyor. Ancak mahkeme kayıtlarında salıverilme kararı yok. Savcılığa...

ABD Federal Hapishane kayıtları Zarrab'ın 9 Eylül'de serbest bırakıldığını gösteriyor. Ancak mahkeme kayıtlarında salıverilme kararı yok. Savcılığa göre Zarrab hâlâ tutuklu.

ABD Federal tutukevleri resmi sitesinde yer alan bir bilgi, Türkiye’yi hareketlendirdi. İnternet üzerinden ulaşılabilen ABD federal hapishanelerindeki tutukluların son durumu hakkında bilgi veren resmi sitede, Zarrab’ın 9 Eylül günü serbest bırakıldığı bilgisi yer aldı.

Ancak Zarrab’ı yargılayan New York Güney Bölge Federal Mahkemesi kayıtlarında, Zarrab’ın serbest bırakıldığına ilişkin bir karar bulunmuyor. ABD resmi mahkeme kayıtlarında Zarrab dosyasına giren son bilgi, AKP’li eski bakan Zafer Çağlayan’ın da davaya dahil edilmesine ilişkin son iddianeme. Zarrab’ın serbest bırakılmasına ilişkin mahkeme yargıcı Richard Berman’ın herhengi bir kararı ise dava dosyasına girilmemiş durumda.

SAVCILIĞA GÖRE ZARRAB HÂLÂ TUTUKLU

Ancak New York Güney Bölge savcılığı, Zarrab’ın salıverilmediğini, hâlâ tutuklu olduğunu bildirdi.

SÖZCÜ‘nün ulaştığı savcılık kaynakları, Zarrab’ın salıverilmesine ilişkin bir mahkeme kararı bulunmadığını, kendisinin hâlâ federal hapishanede olduğunu bildirdiler.

Aynı kaynaklar, sözkonusu bilgi karmaşasının ABD Federal Cezaevi sistemindeki bir teknik karışıklıktan kaynaklanmış olabileceğini de ifade ettiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.