Reysaş’ı Eskişehir’den gelip protesto ettiler

Reysaş’ı Eskişehir’den gelip protesto ettiler

Eskişehir’deki işletmelerinde sendikal örgütlenme sonrası işçi çıkartan Reysaş dün önce İstanbul Çağlayan Adliyesi sonra Çayırova’daki genel merkezi önünde protesto edildi

Türkiye’de bir klasik haline gelen ve yasaların da üstelik Anayasal hakkın aleni çiğnenmesine karşın önüne geçmekte yetersiz kaldığı sendikal örgütlenme sonrası işten çıkartma vakalarının bir yenisine genel merkezi Çayırova’da bulunan Reysaş Lojistik imza atmış, Eskişehir Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş’de DİSK Nakliyat-İş Sendikası’na üye olan 15 kişiyi işten çıkartmıştı.

Reysaş Lojistik bugün (30 Ocak Çarşamba) iki ayrı yerdeki basın açıklamaları ile protesto edildi.

Basın açıklamasının ilki İstanbul’da Çağlayan Adliyesi önünde, ikinci açıklama ise 14.30’da Reysaş Lojistik’in Çayırova Akse Mahallesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, 536 Sokak’taki genel merkezinde yapıldı. Nakliyat-İş Sendikası Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından yapılan açıklamalara 21 Kasım 2018’den bu yana Eskişehir’de direnişte olan Reysaş direnişçileri ile birlikte gerek Reysaş gerekse Real’den işçiler ve Nakliyat-İş’in örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler katıldı. (Çayırova’daki açıklamanın detayı yarın Yeni Haber’de)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.