Reysaş da Maksimum da hesap vermelidir

Reysaş da Maksimum da hesap vermelidir

Nakliyat-İş Sendikası Gebze Şubesi, Maksimum Lojistik’teki kimyasal sızıntıdan sadece Maksimum’u değil mal sahibi Reysaş’ı da sorumlu tuttu. Her iki firmanın da hesap vermesi gerektiğini söyledi

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası ilimizde ilk www.gebzehaber.net haber sitesi ve Yeni Haber Gazetesi tarafından gündeme getirilen, Reysaş Lojistik’in kiracısı Maksimum Lojistik’te yaşanan kimyasal sızıntısına dair yazılı açıklamada bulundu. Gazetemiz ve sitemizde yer alan bilgilere yer verilen açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi:

“Sadece işveren mi iş güvenliği kurallarını ve işçilerin sağlığını hiçe sayan? Hayır!

İşçiler, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bu bakanlıklara bağlı birimleri arayarak durumu bildiriyorlar. Bu kurumlardan görevlerini yerine getirmesini ve işyerinin temizlenmesini, iş güvenliği kurallarına uyulmasını talep ediyorlar. Ancak yetkili kurumlar tarafından işçilere bir şey yapılamayacağı söyleniyor.

 

Bu da bir kez daha gösteriyor ki, AKP İktidarı Patronların kârlarının bekçisidir.

 

Pandemi döneminde 3,5 milyonun insanın işsiz kalması, binlerce işçinin kısa çalışma ve ücretsiz izin adı altında işsizlik ve yoksulluk cehennemine atılması AKP İktidarının parababalarının çıkarları için pandemi sürecini de fırsata dönüştürmüştür.

 

Pandemi döneminin daha da derinleştirdiği ekonomik krizin faturasının İşçi Sınıfımıza ödettirilmesi yetmezmiş gibi, bir de iş cinayetlerinde katledilmekte, yaralanmakta, engelli olarak yaşamını sürdürmek zorunda kalmaktadır. Reysaş’ın kiracısı Maksimum Lojistik’te yaşanan faciadan işçiler korunmayarak, işçilerin sağlığı hiçe sayılmıştır.

Reysaş’ın kiracısı Maksimum Lojistik işvereni suç işlemektedir.

 

Çalışanların sağlığı patronların karından daha değerlidir, önemlidir.

Reysaş söz konusu vakada mal sahibi olduğunu, sorumluluğu olmadığını öne sürmekle birlikte bizce Reysaş da bu vakadan sorumludur.

 

Reysaş ve Maksimum Lojistik işvereni de yaptığı bu hukuksuzluğun, kural tanımazlığın hesabını vermelidir.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.