Retinoid Cildi Sivilcelerden Ve Yaşlanmaktan Koruyor

Retinoid Cildi Sivilcelerden Ve Yaşlanmaktan Koruyor

Cilt lekeleri, komedonlar yani yağ bezeleri, akneler, cilt üzerindeki ölü deri tabakasına bağlı donuk ve mat görünüm en sık rastlanan cilt problemleri arasında yer alıyor.

Ancak A, C, E vitaminleri, antioksidanlar ve hyaluronik asit gibi maddeleri içeren ürünlerle bu etkileri azaltabilmek mümkün olabiliyor. Özellikle A vitamini içeren retinoidli kremler cildi lekelere ve yaşlanmaya karşı koruyor, cilde sağlıklı bir görünüm kazandırıyor. Memorial Wellness Kozmetik Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Ayça Alan Atalay, cildin kendini onarmasını ve yenilemesini sağlayan retinoidler hakkına bilgi verdi.

A vitamini türevlerinin; hücre yenilenmesi, deri hastalıklarının tedavisi, görme fonksiyonları ve kanser oluşumunun önlenmesinde birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. A vitamini koyu yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı, turuncu, sarı sebze ve meyveler, karaciğer, sardalya gibi balıklar ve balık yağında bulunmaktadır. A vitamini içeren besinler günlük beslenme rutinine mutlaka eklenmelidir.

HÜCRELERİ ONARIYOR VE YENİLİYOR
Retinoik asit veya retinoidler cildin en üst tabakasında bulunan hücrelerin 21-25 gün süren oluşum, olgunlaşma ve atılım döngüsü üzerinde etkili A vitamini türevleridir. Retinoidler:
*Cilt hücrelerinin (keratinositlerin) yenilenmesini ve onarımını hızlandırıp, cilt üzerindeki ölü deri tabakasının atılmasına yardımcı olur.
*Açık ya da kapalı komedonların oluşmasını engelleyerek akne üzerinde de tedavi edici etkisi vardır.
*Cilt yüzeyini yenilenmesi sayesinde epidermis olarak adlandırılan üst deri tabakasında lokalize lekelerin azalmasına yardımcı olur.
*İnce yaşlanma çizgilerinin oluşmasını engelleyerek yaşlanma karşıtı etki gösterir.
*Düzenli kullanıldıklarında kolajen yapımına destek vererek cildi daha esnek ve dayanıklı hale getirmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.