Rehine kurtarıldı, zanlı yakalandı!
Tekirdağ'da jandarmanın 186. kuruluş yıl dönümü çerçevesinde düzenlenen temsili operasyon tatbikatı, adeta gerçek bir rehine krizi yaşanıyormuş gibi sahnelendi.
Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığına bağlı Komando ekipleri, Jandarma Teşkilatı’nın 186’ncı kuruluş yıl dönümünü anlamlı ve aksiyon dolu bir tatbikatla kutladı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, senaryo gereği metruk bir binada rehine alınması üzerine operasyon düzenlendi.
Senaryo kapsamında, metruk bir binada saklanan silahlı şahıs tarafından rehin alınan bir kişi için alarm verildi. Olay yerine kısa sürede intikal eden jandarma komandoları, eğitimli operasyon köpekleri eşliğinde binayı kuşattı. Binaya eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler, rehin tutulan vatandaşı sağ salim kurtarırken, zanlıyı da kısa sürede etkisiz hale getirip gözaltına aldı.
Kaynak:İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.