Rehine eylemine, Lastik-İş'ten kınama

Rehine eylemine, Lastik-İş'ten kınama

Gebze'de bir fabrikada 7 işçinin saatlerce rehin alınması ile ilgili olarak, fabrika çalışanlarının bağlı bulunduğu Lastik-İş Sendikası'ndan açıklama geldi. Sendika, gerçekleştirilen eylemi şiddetle kınadı.

Gebze İlçesinde bulunan P&G Fabrikasında, Perşembe günü saat 14:40'da başlayan rehin alma olayı, saat 23:50 sularına kadar devam etti. Polisin müdahalesi ile eylemci İbrahim Yeşil, etkisiz hale getirildi. Rehineler ise herhangi bir zarar görmeden kurtarıldı. Yaşanılan olaylar sonrasında, fabrika çalışanlarının bağlı bulunduğu Lastik-İş Sendikası'nda yazılı bir açıklama yapıldı. Sendika gerçekleştirilen eylemi şiddetle kınadı.

SENDİKAMIZIN ÜYELERİ DE BULUNMAKTADIR

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı. “Bilindiği gibi 01 Şubat 2024 tarihinde Gebze'de kurulu PROCTER AND GAMBLE TÜKETİM MALLARI SANAYİ A.Ş. fabrikasının silahlı bir kişi tarafından basıldığı ve 7 çalışanın rehin alındığı bir olay yaşanmıştır. Sendikamız Lastik-İş, Procter And Gamble çalışanlarının üye olduğu ve işyerinde toplu sözleşme bağlayan bir sendikadır. Silahlı kişi tarafından rehin alınan işçiler arasında sendikamızın üyeleri de bulunmaktadır. Anlaşıldığı kadarıyla bu eylemi yapan kişi böyle bir eyleme İsrail'i protesto etmek ve Filistin hareketine destek vermek için başvurduğunu belirtmiştir”

EYLEMİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Öncelikle vurgulamak istiyoruz ki sendikamız İsrail'in Filistinli kadın ve çocuklar dahil on binlerce insanı vahşice katletmesini bir insanlık suçu olarak görmektedir. Dolayısıyla bu olaylar nedeniyle İsrail'in uluslararası alanda mümkün olan en sert şekilde kınanmasını ve cezalandırılmasını talep etmektedir. Ancak öte yandan hangi nedenle olursa olsun sendikamız masum insanlara zarar verecek, insanları zorla alıkoyarak gerçekleştirilecek hiçbir eylemi de doğru ve yerinde bir mücadele yöntemi olarak görmemektedir. İnsanların hayatını tehlikeye atacak şekilde bir işyerini silahla basarak terör uygulamak hiçbir şekilde meşru görülemeyecek bir harekettir. Bu olay konusundaki en büyük tesellimiz eylemin herhangi bir can kaybı ya da üzücü bir durum ortaya çıkmadan sona erdirilmiş olmasıdır. Bu nedenle sendikamız 7 Procter And Gamble çalışanının rehin alınması şeklindeki bu eylemi şiddetli bir şekilde kınamaktadır.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.