Rehin alıp, 500 bin TL fidye istediler!

Rehin alıp, 500 bin TL fidye istediler!

Çayırova’da bir vatandaşı rehin alarak yakınlarından 500 bin TL fidye talep eden ve talepleri yerine getirilmediği takdirde rehineyi öldüreceklerini söyleyen suç örgütü, yapılan operasyon ile çökertildi.

Çayırova’da 09 Kasım 2022 günü meydana gelen olayda, kaçırıldığı ve 500 bin TL fidye istendiği ileri sürülen bir vatandaşın yakınları, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne ihbarda bulundu. Yapılan ihbar üzerine harekete geçen emniyet güçleri, istedikleri para verilmediği takdirde alıkoydukları kişiyi öldürmekle tehdit eden gruba yönelik çalışma başlattı.

 

rehine-4.jpg

 

10 KİŞİ TUTUKLANDI

Yapılan araştırmalar sonucu olaya karıştığı tespit edilen bir kişi 10 Kasım 20220 günü takibe alınan araç içerisinde yakalandı. Şüphelinin ifadesi üzerine kaçırılan kişinin alı konulduğu tespit edilen Gebze Ovacık Mahallesi’nde bir eve operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu rehin alınan kişi kurtarılırken, 3 kişi daha gözaltına alındı. Olayla ilgili olarak devam eden çalışmalar sonucu 11 Kasım 2022 günü Kocaeli'nde 5 ve İstanbul'da 2 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan 11 şüpheli, emniyette tamamlanan işlemleri sonrası Gebze Adliyesine sevk edildi. Şüphelilerden 1'i adli kontrol ile serbest kalırken, 10 kişi tutuklandı.

 

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.