‘Refik Tartar arsa almamalıydı’

‘Refik Tartar arsa almamalıydı’

  Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci Çayırova Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Refik Tartar’ın arsa almasıyla ilgili olarak, “Bir...

 

 

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci Çayırova Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Refik Tartar’ın arsa almasıyla ilgili olarak, “Bir belediye başkan yardımcısı buradan yer almamalıydı.” dedi.

Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci dün bir basın toplantısı düzenledi. Çayırova Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen basın toplantısına Şevki Demirci’nin yanı sıra başkan yardımcısı Mustafa Malkoç da hazır bulundu. Toplantıda ilk olarak Çayırova Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerle ilgili olarak bir sinevizyon gösterisi yapıldı. sinevizyon gösterisinden sonra Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, “4 sene içerisinde yaptığımız projeler var. Bitmeyen 3 tane projemiz var. Hastane, küçük sanayi ve kent meydanı. Kent meydanı için 4 senedir uğraşıyoruz.

YER ALMAMALIYDI

3-4 projemiz hariç tüm projeler yaptık. Bunları yaparken bu kadar hizmetler yapıldı. Şekerpınar’da 20 sene süren tapu sorununu çözdük. Yüzde 99,5 bir başarı ile bu işi çözdük. Son zamanlarda çıkan dedikodularla sıkıntı var. Bu imar uygulamalar bittikten sonra Refik Tartar Ahmet efendiden 500 m2 yer almış. Ama teknik olarak bir belediye başkan yardımcısı buradan yer almamalıydı. Bu konuyu il başkanı ve milletvekillerin haberi var. Buradaki karar etik değil. Kanunsuz değil. Verdiği paranın hesabını hepsini birden veriyor. Ayda 40 milyonu ben bile ödeyemem.

ARSA ALMASI DOĞRU DEĞİL

Buradaki sıkıntı arsa alımlarında 48 ayda taksitle de alsan peşinde alsan aynı. Aldığı arsayı vadeli almış. Her şey kanun ve resmi. Daha sonra bu işi düzelttik. Benzin istasyonu denilen bir yer var. Derenin içinde bir yer. Orada 700-900 metre belediyenin yeri yok. Denilen yerde benzinlik olmaz. Bu yeri hazineye vermektense adama verelim dedik. Bu işi kıyamet yapıyorlar. Yapılan işlemlerle ilgili mahkemeye verdik. Orada alınan bir arsa daha var. Diğer bir arsa alımı daha var. Cengiz’in akrabası belediyeden değil. Vatandaştan almış. Refik Tartar’ın belediye başkan yardımcısı olarak arsa alması doğru değil. Kanunen bir yanlışlık yok.” dedi.

 

Haber:  Hanifi Surun

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.