Reçete ve rapor için artık hastaneye gerek kalmayacak

Reçete ve rapor için artık hastaneye gerek kalmayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sistemine ilişkin yeni düzenlemeleri açıkladı. Koca, 'reçete' ve 'rapor' için artık hastanelere gidilmeye gerek kalmayacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Haber 7 yazarı Mehmet Acet'e sağlık sistemiyle ilgili yeni gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Acet, Bakan Koca ile görüşmesini bugünkü köşesinde kaleme aldı. Koca'nın açıklamalarına göre 'reçete' ve 'rapor' için artık hastanelere gidilmeye gerek kalmayacağını ifade etti.

Acet'in söz konusu yazısı şu şekilde:

"Bakan Koca’nın verdiği bilgiye göre randevu alıp hastaneye gidenlerin yaklaşık yüzde 22’lik bir bölümü hastaneye reçete, rapor vs. yazdırmak için gidiyor.

Bakan Koca, bu amaçla hastaneye gidenlerin böyle yapmalarını gerektirmeyecek bir çözüm formülü olarak ‘Telemedicine’ yöntemini zikrediyor, şöyle diyor:

“Hasta yükünü azaltacak bir başka uygulama: Telemedicine uygulaması.

Hastaların yüzde 22’si reçete yazdırmak için hastanelere gidiyor. Onların bu taleplerini uzaktan sağlık hizmeti ile çözmeyi düşünüyoruz. Bu şekilde reçete, rapor vs. ihtiyaçların hastaneye gelmeden halledilmesi sağlanacak.”

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.