‘Rantsal dönüşüm yapılmak isteniliyor’

‘Rantsal dönüşüm yapılmak isteniliyor’

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri Gülsuyu’ndaki saldırılarla ilgili olarak bir yürüyüş gerçekleştirip basın açıklamasında bulundular. Yapılan açıklamada,...

Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri Gülsuyu’ndaki saldırılarla ilgili olarak bir yürüyüş gerçekleştirip basın açıklamasında bulundular. Yapılan açıklamada, “Gülsuyu'nda oynamak istenen oyun Çayırova'da, Gebze'de ve daha birçok ilde sürdürülen ranta dayalı kentsel dönüşümün getirilmek istendiği noktadır” denildi.

SLOGANLAR EŞLİĞİNDE YÜRÜYÜŞ

Gebze Yeniçarşı girişinde önceki akşam bir araya gelen Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri buradan Gebze Kent Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte grup üyeleri tarafından ‘Her yer Gülsuyu her yer direniş, Kentsel rantsal dönüşüme hayır’ sloganları atıldı. Kent Meydanı’na gelen grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Güngör İrdem yaptı. İrdem yaptığı açıklamada, Gülsuyu'nda meydana gelen saldırıların önlenememesi ve devletin bir avuç çeteye teslim olması, onlara yönelik işlem yapması gerekirken, uyuşturucuya ve uyuşturucu satıcılarına karşı halkın tepkisini kendisine karşı bir eylemmiş gibi göstermeye çalışması manidar olduğunu söyledi. 

AKP, KENDİ ÜLKESİNDE BİR KAOS YARATIYOR

Yaşanan olayların arkasında kentsel dönüşüm olduğunu belirten İrdem, “Devlet çeteler eliyle oradaki vatandaşlarını bölgeden kaçırtmaya çalışmaktadır. Bunlar ucuz Amerika gangster filmlerinin bir versiyonudur. Ama biz bu oyunu bozacağız. Gülsuyu halkı yalnız değildir. Bu oyun sadece Gülsuyu'nda değil, Çayırova'da, Gebze'de ve daha birçok ilde sürdürülen ranta dayalı kentsel dönüşümün getirilmek istendiği noktadır. AKP, kendi ülkesinde bir kaos yaratıp, toplumun beklenti ve taleplerini görmezden gelirken diğer tarafta Ortadoğu'ya barış getirmekten bahsetmektedir. Bizler, Gebze Emek ve Demokrasi güçleri olarak, Gülsuyu"ndaki saldırıları lanetliyor, başta İstanbul Valisi ve Emniyet müdürü olmak üzere bütün sorumluların görevden alınmasını ve yargılanmasını istiyoruz” dedi. Grup yaptığı basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.