Rant varsa sebebi biziz. Yedirmeyiz. Yeriz

Rant varsa sebebi biziz. Yedirmeyiz. Yeriz

Hürriyet Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanvekili Mustafa Cebeci dün akşamki zirveyi andıran toplantıyı özetle, “Rant varsa sebebi biziz. Yedirmeyiz. Yeriz” diyerek kapattı

Gebze’nin Hürriyet Mahallesi’nde Hürriyet Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde dün akşam gerçekleşen, “Tapu” ana konulu toplantının açılış konuşması derneğin başkanvekili Mustafa Cebeci tarafından yapıldı. Cebeci toplantının sonunda bu sefer kapanış için söz alırken, “Burada rant varsa sırtımızda taşıdığımız sularla oturabilecek yer haline getiren bizleriz. Rant varsa halk yiyecek. Onlara burayı yedirmeyeceğiz” dedi.

SANKİ EMLAK ŞİRKETİ.

BİZE YER PAZARLIYOR

Cebeci son yerel seçimlerin üzerinden 19 ay geçtiğini hatırlatıp rayiç bedellerin 490 TL’ye kadar yükseldiğine dikkat çekip ekledi: “Belediyeye, ‘Niçin 490 TL uyguluyorsunuz’ diye sorduğumuzda bir emlakçı edasıyla, ‘Oraların manzarası, 490 TL’den bile fazla.!’ Belediye sanki bir emlak şirketi, bize yer pazarlıyor.

 

Doğalgazın bağlanmaması, tapu bedelleri, farklı bir adla da olsa özünde “faizler”in ana sorunları olduğunu kaydeden Cebeci şöyle devam etti: “Tapu tahsis belgeli yerlerde geriye dönük para talep edilmesi konusunda Gebze Belediyesi ilgili birim müdürü Şaban Sarıay ile görüştüm.

’35 yıl aradan sonra bu bedeli niye istediğinize dair hangi kanun maddesinin hangi bendini uyguladınız. Bana o maddenin ve bendinin numarasını verin’ dedim.

Veremeyiz’ deyince, ‘Niye veremezsin. Çünkü haksız, hukuksuz, adaletsiz şekilde para alıyorsun. Dava açacağız’ dedim.

Dava açarsanız tapu tahsis hakkınız da kaybolur… Siz 1970’li 80’li yıllarda yaptığınız o binalarda değişiklik yaptınız. Tespit ederiz, ona göre ceza keseriz’ dedi.

Ben de, ‘Benim yaptığım bina olduğu gibi duruyor. Bunun üzerinden dava açıp belediyeye aldığı o bedelleri geri ödeteceğiz’ dedik.

Şu da var. Bu binaların bedelleri 1990’lı yıllara kadar ödenmiş. Sen bana, ‘Değişiklik yaptın’ diyorsun ama orada bir katta annem babam oturuyor, orası mı yıkılacak. Niye imara açmadın, bana bira yapma hakkı vermedin.”

1.5 SAATTİR GERÇEKLERLE YÜZLEŞTİK

Başkanvekili Mustafa Cebeci yaklaşık 1.5 saat süren toplantının kapanış konuşmasında ise şunları kaydetti: “1.5 saattir gerçeklerle yüzleştik. Teslim mi olalım, ortasında mı olalım buna biz karar vereceğiz.

Demokratik ne hakkımız varsa, ne yapmamız gereken varsa yapacağız. İnsanları ev ev gezerek uyaracağız.

Burada rant varsa sırtımızda taşıdığımız sularla oturabilecek yer haline getiren bizleriz. Rant varsa halk yiyecek. Onlara burayı yedirmeyeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.