“Ramazan’ın ilk günleri sıkıntı yaşandı”

“Ramazan’ın ilk günleri sıkıntı yaşandı”

Halk ekmek büfelerinde pide bulunmaması ve bazı fırınlarda tekli pide üretilmediği yönündeki eleştirileri değerlendiren Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, “Ramazan’ın ilk günleri sıkıntılar yaşandı ancak şu an sistem oturdu” dedi.

Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan’da da yaşanan bazı sıkıntılara yönelik açıklamalarda bulundu. Ramazan ayının ilk günlerinde halk ekmek büfelerinde pidelerin erken bitmesini ve bazı fırınlarda tekli pide üretilmemesini değerlendiren Sarı şunları anlattı: “Ramazan’ın ilk 2 günü çok yoğun geçti çünkü pideye bir özlem vardı. Özellikle ilk gün son 15 dakikada bazı fırınlarda pide kalmadı, bunun da nedeni yaşanan izdiham. Halk ekmek büfelerine, Ramazan’dan önce 25 bine yakın ekmek veriyorduk, şimdi 8 ilçede yaklaşık 35 bin rakamına ulaştık. Bu rakamın çoğunluğu da pideden oluşuyor. Büfelerde 27 Mart Pazartesi günü 32 bin satış yapılmış, bunun 10 bini ekmek, 22 bini Ramazan pidesi.

“HEMEN SİNİRLENMEYELİM”

Bugün kentte talep 50 bin olsun, biz fırıncılar olarak bunu da üretiriz ve büfelere veririz. 27 Mart’ta 300 pide ve 300 ekmek satılamamış, elde kalmış. Bu ürünler ne olacak? Hayvanlara gidecek, çöpe gidecek. Önümüzdeki günlerde buğday bulunamama durumu söz konusu, o zaman da fırıncılar ürün üretemeyecek ve vatandaş da bulamayacak. Bugün vatandaşımızın pide bulamama durumu ancak dağıtıma çıkıldığı sırada olabilir ki bunu fırınlarda da yaşıyoruz. Sakin olalım, pide olmadığı zaman hemen sinirlenmeyelim.

“TELEFONLA ULAŞILSIN”

Odanın 3 arabası var, bu arabalar bölge bölge dağıtım yapıyor. Bazen birbirine yakın 2 büfe kendi arasında ürün paylaştırma yapabiliyor. Hatta şunu söylemek isterim, vatandaşımız mağdur olmasın diye bazen fırınlardan büfeye takviye ediyoruz. 27 Mart’ta büfelere 100 ekstra pide çıkarttık, kimse mağdur olmasın diye elimizden geleni yapıyoruz. Zaten büfelerdeki elemanlarımız da kalmadığı takdirde hemen arayıp, istiyor ve biz de kendilerine ulaştırıyoruz. Vatandaşımız büfe gidip, pide bulamadığında büfe camında asılı olan oda müdürünün telefonu arayabilir, yardımcı oluruz.

“SOĞUK PİDE SATILMIYOR”

Şunu da söylemek lazım; vatandaşımız 19.20’de gelirse fırınlarımızda pide bulamayabilir. Ama özellikle ilk 2 günden sonra elimizde pide kalmaya da başladı. Bizim için en kritik günler ilk 2 gündü o günleri geride bıraktık, şimdi de düzen yerine iyice oturdu. Ayrıca pide öyle üret bir yana koy, insanlar gelip soğuk alsın diyebileceğimiz bir şey değil. Soğuk pide satmıyoruz. Bundan sonra tüm fırınlarımızda sistem oturdu, hatta iftar sonrası da pidemiz var. Bir grup insanımız esnafı hedef alıyor ama bunu lütfen yapmayalım” dedi.

Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.