Cengiz Akgün

Cengiz Akgün

RABBİ YESSİR!

RABBİ YESSİR!

‘’Ortak noktaları bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemiz engellemek. İki gündür izliyorum hiçbirinin birbirinden farklı yok. Adına ittifak dedikleri bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz. Hür ve müstakil olarak dimdik yürüyeceğiz…"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün partisinin grup toplantısında CHP’nin iş birliği teklifinin reddedilmesini bu sözlerle savundu.

Geri dönüş olmayacağını kararlı şekilde dile getirdi.

İYİ Parti lideri Akşener bununla da kalmadı, ‘’Özellikle büyükşehirlerimizde ulaşım hizmetlerinin başarılarından söz etmek maalesef pekte mümkün değil “dedi.

Üstüne üstlük birde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a gönderme yaptığı ileri sürülen, “Kopunca bir büyük savaş, Er tez gider, korkak Yavaş” şiirini okudu…’’

Görünen ve anlaşılan o ki Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’la ipleri koparmış.

Hem de yapılacak olan yerel seçimde İstanbul ve Ankara’nın AKP’ye geçme tehlikesini bilerek.

Anlamak zor!

Oysa çok değil 8-9 ay önce Meral Akşener, Ekrem İmamoğlu’na abla-kardeş kadar çok yakındı.

Mansur Yavaş içinde keza öyle.

Meral Akşener gazetecilerle yaptığı bir sohbette, "Benim ablam 75 yaşında dindar bir kadın. Ablam AK Parti bünyesindeki dindar kadınlarla da beraber olan biri. Ablam bana 'Ekrem Kardeşimin yüzünde Rabbi Yessir gördüm' dedi." ifadelerini kullanmıştı.

Yine Ekrem İmamoğlu’nun ceza almasıyla ilgili olarak Akşener:"Eğer biz İmamoğlu'nu verirsek eğer biz bu haksız hukuksuz kararla mücadele etmezsek yuh olsun bize" demişti.

Nereden nereye!

Rabbi Yessir’den, Büyükşehirler başarılı değile gelindi.

Siyaset böyle bir şey işte.

İYİ Parti artık kendi yolunda.

CHP için artık yapılacak bir tek şey var oda 31 Mart 2024 yerel seçimlerine çok sıkı şekilde hazırlanmak ve çalışmak.

Türkiye’de mevcut sistemden rahatsız olan muhalif kesimin yanı sıra sağ cenahtan çok kayda değer seçmende CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarına oy verecektir.

Aksi olursa CHP kaybeder fakat İYİ Parti yüzde 3-4’lere düşer.

Büyük hüsran yaşanır.

Bir dip not: 2019 yerel seçimlerinde İstanbul’da Ekrem İmamoğlu sadece CHP ve İYİ Parti oylarıyla seçilmedi. HDP İstanbul’da aday çıkarmayarak destek verdi. Eğer aday çıkarsaydı İmamoğlu ilk turda kaybediyordu. Kİ, HDP ittifak dışı desteği karşısında Büyükşehir Belediyesi’nden müdürlük, koordinatörlük, danışmanlık benzeri talebi de olamadı.

Bu gerçeği birileri bilerek görmezden geliyor.

Biz olmasak kazanmazdı sözleri gerçekçi değil.

Bu yazı toplam 4412 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cengiz Akgün Arşivi