Pulver işçilerine dayanışma ziyareti

Pulver işçilerine dayanışma ziyareti

Sendikal hakları için fabrika önünde mücadelelerini sürdüren Pulver işçilerine Emek Partisi'nden ziyaret gerçekleştirildi.

Pulver önünde sendikal hakları için 49 gündür mücadelelerini sürdüren işçilere Emek Partisi Gebze ve Darıca ilçe örgütlerinden dayanışma ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette konuşan Petrol-İş Gebze Şube Başkan Yardımcı Şivan Kırmızıçiçek, çoğunluğu sağladıklarını ama patronun buna saygı duymadığını söyledi. Ziyaretten dolayı teşekkür eden Kırmızıçiçek, “İlk günden beri Emek Partisi Pulver işçilerini direnişte yalnız bırakmadı. Bugün de yanımızdalar. İçeride Pulver Kimya iş yeri adı altında 5 ayrı şirket var. Biz çalışmamız sonucu çoğunluğu sağladık. Bakanlığa yetki başvurusu yaptık. İşveren buna saygı duymadı. Üç işçi arkadaşımız işten atıldı. 49 günden beri üç arkadaşımız ile beraber kapı önünde direniyoruz. Bu ülkede maalesef bunu sadece burada yaşamıyoruz” dedi.

 

“İŞÇİLERİNİN DİRENİŞİNİ ANLATACAĞIZ”

Artık işçilerin başka bir dünya istediğini söyleyen Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar ise, “İşçiler haftada 35 saat çalışmak, haftada 2 gün tatil, yılda en az 1 ay tatil istiyor. Emekli olduklarında insanca yaşayabilecekleri emekli maaşı istiyorlar. Bunun için de birleşiyorlar ve mücadele ediyorlar. Bugünde Pulver işçileri de çocuklarının sofrasında bir dilim ekmeği çoğaltmak istiyor ama patron buna hayır dedi. Sendikanın da sonuna kadar devam edeceğini biliyoruz. Gebze'nin, Darıca'nın, Çayırova'nın tüm mahallelerinde, tüm semtlerinde, işçilerin servise bindiği tüm duraklarda Pulver işçilerinin direnişini anlatacağız. Pulver işçileri ile beraber mücadeleyi büyüterek tüm Gebze'ye yayacağız” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.