Pulver işçilerin eylemi ikinci ayına girdi

Pulver işçilerin eylemi ikinci ayına girdi

Gebze’de kurulu bulunan Pulver Kimya'da sendikalaştıkları için üç işçinin işten çıkarılmasıyla başlayan direniş, 56'ncı gününde devam ediyor.

Gebze Organize Sanayi Bölgesinde (GOSB) bulunan ve toz boya üretimi yapan Pulver Kimya ile bünyesinde bulunan diğer 4 şirkette örgütlenme çalışması yürüten Petrol-İş, Conta Elastik şirketinde sendikal yetki belgesini aldı. Ancak işveren yetkiye itiraz ederek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na itiraz etti. İşçiler, 5 aydır eylemlerini sürdürürken işverene, “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’na uy” çağrısı yapıyor. Petrol-iş Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek, işverenin taleplere olumlu yanıt vermemesi durumunda direnişlerini büyüteceklerini söyledi.

 

“DİRENİŞİMİZİ BÜYÜTECEĞİZ”

Petrol-iş Sendikası yetki için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurduktan sonra işveren sendika üyesi 3 işçiyi işten çıkardı. İşçiler bunun üzerine iş yerlerinde eylem başlatarak yemekhanede, iş çıkışında eylemler düzenlendi. Öte yandan işten atılan 3 işçi sendikayla birlikte 2 aydır iş yeri önünde direniş çadırında eylemlerini sürdürüyor.  Petrol-iş Sendikası Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek şunları söyledi: “İşveren 3 işçiyi arayarak işlerine son verdi. Biz de tepkimizi göstererek basın açıklaması yaptık. Burada direniş çadırı kurduk. 56 gündür eylemimiz sürüyor. Bakanlıktan da yetkilerimiz geldi, işveren ise yetkimize itiraz etti” dedi.  Kırmızıçiçek, işverenin taleplere olumlu dönmemesi durumunda eylemlerini büyüteceklerini söyleyerek şu taleplerde bulundu: 3 arkadaşımız işe iade edilsin. İşveren kanunlara riayet etsin. İşveren toplu iş sözleşmesi için masaya otursun” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.