Psikolojimiz bozuldu!

Psikolojimiz bozuldu!

İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı kademeli normalleşme genelgesi kapsamında kahveci esnafının dükkanlarını açamayacak olması ile ilgili Kocaeli Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Göçer, “Psikolojimiz bozuldu” dedi

Koronavirüs önlemleri kapsamında 26 Nisan'da gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası alınan yeni kararlarla birlikte tam kapanmaya geçilmiş ve tedbirler kapsamında kahvehaneler de kapatıldı. 17 günlük tam kapanma sonrası kahvehanene esnafı dükkanlarını açmak için hazırlıklarını tamamladı. İçişleri Bakanlığının açıkladığı genelge kahveci esnafında soğuk duş etkisi yarattı. İçişleri Bakanlığı, Pazartesi sabah 05.00’te sona erecek tam kapanma dönemi sonrası başlayacak ve Haziran’a kadar sürecek  kademeli normalleşme planında kahvehanelerin açılamayacağını açıkladı.

TÜKENDİK

Bakanlığın kararı ile ilgili açıklama yapan Kocaeli Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Erdoğan Göçer, “Sabahtan insanlar beni arıyor. Tüm esnaf 17 Mayıs’ta açılacak diye hazırlığını yaptı. Bugün sabah kalktık yine kısıtlanmışız. Kahvehaneci esnafı isyanda. İnsanlar mağdur. Kahveci esnafı sıkıntılı bu insanlar ne yapacak? Şaşırdık kaldık. Herkesin benden bir beklentisi var. Telefonlarım susmuyor. En azından kahveler çay ocağı gibi çalışsaydı. Destek vardı bin lira o da yatmadı. İnsanlar mağdur. Tükendik. Esnafı bitti” dedi.

HEPİMİZ MAĞDURUZ

Durumun çok vahim olduğunu vurgulayan Göçer, “Durum çok vahim. Çok zor vallahi çok zor. Hadi 10 gün daha sabretsin bu insan. 10 gün sonra her şey düzelecek mi? 1 Haziran’da yine de açmayabilirler. Ya sabır. Kaç tane esnafımız intihar etti. Borç taksitleri Haziran’da. İşyerleri kapalı, taksitler, sigortalar nasıl ödenecek. Demin bir tane üyem aradı; Başkanım fırından önceki günün bayat ekmeğini alıyorum diyor. İnsanlar çok mağdur. Benim iş yerim Fuar’da 2 senedir bir tane çay satamadım. Hepimiz mağdur. Psikolojimiz bozuldu sabahtan beri. Bari 1 Haziran’da serbestlik olsun. Tek beklentimiz 1 Haziran” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.