Protokol çocukları korumak için toplandı

Protokol çocukları korumak için toplandı

Gebze’de 2022 yılının 1. Çocuk Koruma İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler başkanlığında gerçekleştirildi.

Gebze Tapu Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in yanı sıra Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik,  İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muharrem Poyrazoğlu, İlçe Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, İlçe Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Vedat Turhal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Fatih Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hüseyin Yavuz Erdoğan, Sosyal Hizmetler Müdürü Kadriye Aydemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet Büro Amiri Ergün Tınastepe, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdür V. Abdurrahman Tokmak, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, Avukat Esma Demiryürek, Müftülük Şube Müdürü Bülent Şahin katıldı.

 

ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ
Toplantıda; bir önceki toplantıda alınan kararların uygulanmasına ilişkin yapılan çalışmalar ve sonuçlarının değerlendirilmesi yapıldı. Daha sonra koruyucu ve destekleyici tedbir kararları, gerçekleştirilen faaliyetler ve kurumlar arası koordinasyon, suça sürüklenen çocuklar hakkında alınacak önlemler ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüşüldü. Suça sürüklenen ve sokakta çalışan ya da çalıştırılan çocuklar ile ilgili denetimlerin arttırılması ve gerekli tedbirlerin alınması hususunda yapılacak çalışmalar değerlendirildi. Dezavantajlı ailelerin çocuklarına yönelik eğitim, sağlık, ekonomik, sosyal, kültürel çalışmalar ve değerler eğitimi olmak üzere geleceğe çocuklarımızı daha iyi hazırlama, her türlü zararlı alışkanlıklardan koruma, aile ve çocuklara yönelik gerçekleştirilmesi düşünülen sosyal faaliyetler, ilçemizde meydana gelen ve suç teşkil eden olaylarda kurumların üzerine düşen sorumluluklar ve yapılan çalışmalar hakkında çeşitli kararlar alınarak uygulamaya konulması kararlaştırıldı.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.