Protokol bayrak törenine katıldı

Protokol bayrak törenine katıldı

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve protokol üyeleri Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji’nin bayrak törenine katıldı.

Bayrak Törenine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, İş insanı Adem Ceylan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ve Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Ceylan katılım sağladı.  Öğrencilere 'İyi dersler ve başarılar' dileğinde bulunan Kaymakam Güler, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “İlk kez bir Özel Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde bayrak törenine katılıyoruz. Bundan sonra diğer özel okullara da katılmaya çalışacağız. Burası gerçekten katılmamızı hak eden, çok yüksek nitelikli bir okul. Sizler çok şanslısınız. Bir Özel Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde hiç para vermeden öğrenim görüyorsunuz. Devlet sizin özel okul katkı payınızı okulumuza ödemektedir.

 

“SİZDEN ÇOK ŞEY BEKLİYORUZ”
Meslek Liseleri artık Türkiye'nin temel meselesi, memleket meselesi oldu. Sizler şuan ara eleman yetiştiren değil ana eleman yetiştiren bir okuldasınız ve sanayinin kalbindesiniz yani bu okulun çok vasıfları ve imkânları var. Açıkçası Gebze’de bu nitelikte başka bir okul yok. Bu donanımda yapısı çevresi ve laboratuvarıyla mükemmel okul. Dolayısıyla anneleriniz, babalarınız, öğretmenleriniz ve bizler sizden çok şey bekliyoruz. Öncelikle kendinize faydanızın olması lazım.  Memleketimizi seviyorsak canla başla çalışacağız. Bir üretim mekanizması içerisinde bizler de üreteceğiz yani biz burada okuyup eğitim aldıktan sonra kullandığımız teknolojiyi satın alan değil üreten birer birey olacağız. Gençler çok heyecanlılar, çok çabuk kızıp kavga edebiliyorlar.

 

“ÇOK KİTAP OKUYUN”

Bakın çocuklar; kavganın size, bize hatta bu ülkeye faydası yok. Kavga etme zamanı değil birbirinize destek olma zamanı. Birbirinizi kıracak sözleri kullanmayın dil yarası ağır olur. Birbirinizi sevip, değer verin. Birbirinize güzel sözlerle ikaz edin. Kavgayla ne bugün ne de gelecekte hiç bir sorunu çözme şansına sahip değilsiniz. O yüzden aranızdaki sorunları konuşarak çözmeye çalışın. Size tavsiyem çok çalışın ve çok kitap okuyun. Kitap okumak sizin ufkunuzu geliştirir. Önümüzdeki yıllarda gireceğiniz sınavlarda başarılı olmanızı sağlar. Kitap okumak çok faydalıdır anlama kabiliyetinizi geliştirir” dedi.  Öğrencilerle birlikte İstiklal Marşı'nı okuyan Kaymakam Mustafa Güler ve beraberindeki heyet, daha sonra öğretmenlerle bir araya gelerek, öğrencilere rol model olmalarını ve milli, manevi değerleri anlatmalarını istedi. 

 

toren-2-001.jpeg

 

toren-3.jpeg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.