Proje  okulundan  YSK’de tarihi başarı

Proje okulundan YSK’de tarihi başarı

Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi her yıl olduğu gibi 2023 YKS sonuçlarına göre adeta sınava damgasını vurdu.

Öğrencilerini 12. sınıfta haftanın 7 günü okulda büyük bir özveri ile sınava hazırlayan Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi 2023 YKS sonuçlarında emeğinin karşılığını aldı.

İlk bine ve ilk yüze öğrenci yerleştirerek Yaklaşık 4 milyon adayın yarıştığı sınavda Türkiye 77.si çıkardı. Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi öğrencisi Başer Yüksel Ulak Türkiye 77. olmuştur. Yine sayısal alandan ülkemizde bulunan yüzlerce fen lisesinin önüne geçerek Türkiye 604.sü çıkarmayı başararak olağanüstü bir başarıya imza attı.

Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi öğrencisi Eren Esat Durmuş Türkiye 604. 'sü olmuştur. Bireysel değil kitlesel başarıyı önemseyen Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi yönetimi ve öğretmenleri ilk on binde onlarca öğrencinin sıralamaya girmesine vesile oldu.

Okul Müdürü Erdal Bozkurt yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: " Bu ülkenin çocukları her şeyi başarır motosuyla 2019'da göreve başladığımız Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi akademik sosyal, sportif, kültürel ve sanatsal alanlarda medeniyetimize yetiştirdiği evlatları ile gurur duymaktadır. Nesnel bir veri olan YKS sonuçları okulumuzun vefakar öğretmenlerinin büyük bir özveriyle yaz tatili yapmayarak hafta sonu dinlenmeyerek insanüstü bir emek sonucu elde ettiğimiz ve gelenek haline dönüşen başarı abidesidir. Bu noktada belirtmek isterim ki Türkiye derecesi yapan öğrencilerimiz ve tüm öğrencilerimiz herhangi bir kursa özel derse ve dershaneye gitmemişler, tamamı ile okulumuzun öğretmenleri tarafından 4 yıllık büyük bir emeğin sonucunda derece yapmışlardır. Geçtiğimiz yılda yani 2022 YKS'sinde de okulumuzun öğrencileri büyük bir başarı elde etmiş yine okulumuzdan Türkiye 48.si, 242.si ve 750.si çıkmıştı. Okulumuza evlatlarını emanet eden anne babaların, öğretmenlerimizin ve elbetteki öğrencilerimizin büyük emekleri sonucunda elde ettiğimiz bu başarı hepimizin gurur vesilesidir. Mensubu olmaktan büyük bir onur duyduğumuz medeniyetimize hayırlı uğurlu olsun."dedi.

Akademik başarılarının yanı sıra her yıl farklı branşlarda çıkardığı ulusal ve uluslararası proje çalışmaları ile Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir eğitim kurumu olan Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi öğretmen, öğrenci ve yönetimini kutluyor, başarılar diliyoruz.

62c3067b-5121-4337-9570-6d2462ec545e.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum