“Proje aynı şekilde kalmalı”

“Proje aynı şekilde kalmalı”

** TMMOB İnşaat Mühendisleri Gebze Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kadı, Gebze Kışlası Bölge Parkı ve Kentsel Tasarım Projesi’ne karşı...

** TMMOB İnşaat Mühendisleri Gebze Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kadı, Gebze Kışlası Bölge Parkı ve Kentsel Tasarım Projesi’ne karşı olmadıkları ancak projenin aynı şekilde kalmasını talep ettiklerini belirtti.

Gebze Kışlası Bölge Parkı ve Kentsel Tasarım Projesi’ne kapsamında Gebze Kışlası’nın uygulama imar planının 1/1000 ölçeği kabul edildi. Gebze Kışlası Bölge Parkı ve Kentsel Tasarım Projesi ile ilgili olarak TMMOB İnşaat Mühendisleri Gebze Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kadı gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Proje kapsamında konut, ticaret, okul, resmi kurumlar, belediye hizmet alanı, askeri alan, dini tesis alan ve park alanı olduğunu ifade eden Ahmet Kadı, “Projenin bu halde kalmasını arzu ederiz. Dileğimiz tüm kışlanın yeşil alan olarak kalması idi.

SIĞINAKLAR YAPILMALI

Ancak madem bu proje uygulanacaksa yeşil alan olarak ayrılan yerin değerlendirilmesi gerekir. TMMOB İnşaat Mühendisleri Gebze Temsilciliği olarak bizim talebimiz yeşil alan olarak ayrılan yerin altının da kullanılması. Yeşil alan olarak ayrılan yerin altına olası bir deprem veya doğal afet için sığınaklar yapılabilir. Ayrıca bu yeşil alanın olduğu yere AFAT gibi olası bir doğal afette insanların yürüyerek ulaşabileceği bu tür kurumların olması gerekir. Projede görüldüğü gibi konut ve ticari alanlar da var. Bu demek oluyor ki bu bölgede bir nüfus artışı olacak.

YEŞİL ALAN OLARAK KALMALI

Şimdiden bu nüfus artışından kaynaklı ulaşım sorununa karşın bir çözüm bulunulmalı. Millet olarak ne yazık ki bazı olayları çok çabuk unutuyoruz. Bölgemiz bir deprem kuşağı üzerinde. Bir deprem olacağı kesin. Olacak bu depremin nasıl sonuçlara neden olabileceği ise bizim elimizde. O nedenle Gebze Kışlası’ndaki bu yeşil alanın yeşil alan olarak kalması en büyük arzumuz. Gebze Kışlası Bölge Parkı ve Kentsel Tasarım Projesi’ne karşı olmadıkları ancak projenin aynı şekilde kalmasını diliyoruz.” dedi.

 

Haber:  Hanifi Surun


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.