Prof. Dr. Ercan'dan İzmit ve  Gölcük İçin Konut Uyarısı

Prof. Dr. Ercan'dan İzmit ve Gölcük İçin Konut Uyarısı

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, deprem riski taşıyan ve zemini riskli olan bölgelerde konut satın alınmaması ve kiralanmaması konusunda uyarıda bulundu. Ercan'ın riskli olarak işaret ettiği yerler arasında Kocaeli'nin İzmit ve Gölcük ilçeleri de yer aldı.

Prof. Dr. Ercan, yaptığı açıklamada, sulak, gevşek ve tarım alanlarına kurulmuş çok katlı yapıların deprem sırasında sarsıntıyı 3 ila 5 kat büyüteceğini ve göçme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirtti.

GÖLCÜK VE İZMİT’TE VAR

Ercan’ın vatandaşları uyardığı ve konut alım/kiralanmasına karşı tavsiyede bulunduğu yerler listesinde İzmit ve Gölcük ile birlikte şu bölgeler bulunuyor:

Tire, Ödemiş, Torbalı, Aydın Efeler, Manisa, Turgutlu, Kemalpaşa, İzmir-Bayraklı, Bornova ovası, Menemen ovası, İnciraltı, Bostanlı, Alaybey, Mavişehir, Çiğli, Balıkesir, Afyonkarahisar, İzmit, İstanbul-Ataköy, Yeşilköy, Haramidere, Bakırköy Yeşilyurt, Avcılar Büyükçekmece, Beylikdüzü-Dalyan, Pınarkent, Gürpınar, Esenyurt, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Kağıthane, Zeytinburnu, Tuzla sahil, Kocaeli-Gölcük, Düzce, Kaynaşlı, Bolu, Adapazarı, Tekirdağ, Bandırma, Yalova, Adana, Çukurova Ceyhan, Mersin, Erzincan, Tokat, Amasya, Bursa-Nilüfer, Osamangazi, Yıldırım, Muğla-Fethiye.

YER-YAPI GÜVENLİK BELGESİ İSTEYİN

Prof. Dr. Ercan, uyarısında konut alacak veya kiralayacak kişilere önemli bir tavsiyede bulundu:

"İlgilendiğiniz yapının yer-yapı güvenlik belgesini isteyiniz. Olumsuz ise vazgeçiniz. Depremler ile sarsıntılarda Yaşamak için sağlam yerde, sağlam yapı."

Kaynak:Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.