Polislerden alkışlanacak hareket

Polislerden alkışlanacak hareket

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler sokakta yalnız başına dolaşan yaşlı kadının yanına gidip hal hatır sordu. Ekipler önce kadını evine götürüp sobasını yaktı, ardından ise ihtiyaçlarını karşıladı.

Gebze’de yaşanan ve mahalle muhtarı tarafından kayıt altına aldıktan sonra, sosyal medya hesabından paylaşılan görüntüler, izleyen herkesin yüreğini ısıttı. Gebze Beylikbağı Mahallesinde, yalnız başına yaşayan ve akşam saatlerinde odunu bittiği için dışarıya çıkan yaşlı kadın, o esnada bölgede devriye gezen polis ekipleri tarafından fark edildi.  Yaşlı kadının akşam saatinde yalnız başına dolaşmasına duyarsız kalmayan polis ekipleri, hemen kendisine yanına gitti.  Polis memurlarının “Anneciğim ne yapıyorsun burada, nerede oturuyorsun bir ihtiyacın var mı?” soruları yöneltilen yaşlı kadının “Evim burada, odunum bitti. Üşüdüm oğul” demesi ile birlikte, polis memurları harekete geçti. Bir yandan yaşlı kadın daha fazla üşümemesi için araca alınarak evine götürülürken, diğer yandan mahalle muhtarı ile irtibata geçilerek odun temin edildi.  Muhtarlık tarafından temin edilen odunları eve taşıyan polis ekipleri,  yaşlı kadının sobasını da yakıp duasını aldıktan sonra evden ayrıldı.

 

ONUR VE GURUR DUYUYORUM

Gebze Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sedat Kıldacı,  öncesi bir vatandaş sonrası kendi tarafından kayıt altına alınan video görüntülerini sosyal medyada şu ifadelilerle paylaştı; “Değerli Dostlar Beylikbağı Karakolumuzun Kıymetli Polis Ekipleri-Kardeşlerimiz tek yaşayan Yaşlı Annemizi Bu saatlerde soğuk havada Ankara Caddesinde Dışarda fark etmişler. Annemize sormuşlar Nerde oturuyorsun, Bir isteğin var mı demişler Annemiz Odun istemiş üşüdüm oğul demiş Ekip Arkadaşlarla irtibat kurduk Sağ olsunlar Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı olarak Çuval-Odunlardan verdik. Kıymetli Büyüğümüzün Odunlarını taşıyıp Soba'sını yakmışlar hepsine yürekten teşekkür ediyorum onur ve gurur duyuyorum. Milletimiz Adına teşekkür ediyorum Rabbim her zaman yardımcınız olsun” dedi. 

 

MÜDÜR TİPİOĞLU KUTLADI

Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu da polislerin bu davranışıyla ilgili olarak videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak, “Ey oğul, ananı-atanı say, bereket büyüklerle beraberdir’ Edebali. Gebze'de tek başına yaşayan bir annemizi bu soğukta sokakta gören, ihtiyacını soran, yakacağının temin edilmesine vesile olan ve sobasını yakan arkadaşlarımı kutluyorum. Polis sizden biridir. Sizin için vardır” dedi.

 

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.