Polisan, Türkiye’nin 2021 renk haritasını açıkladı

Polisan, Türkiye’nin 2021 renk haritasını açıkladı

Polisan Kansai Boya, ev, iş yeri ve fabrika duvarlarında tercih edilen renkleri belirledi. Buna göre, Türkiye 2021 yılında iç cephede tercihini gri ve bej tonlarından yana kullandı.

Pandemiyle birlikte yaşam alanlarında huzurlu ve düzenli bir ortam oluşturma isteği, birçok kişinin evlerinde yenilikler yapmasına neden oldu. Seçilen duvar boyası renklerinin mekânların enerjisi üzerindeki etkisi de öne çıktı. Uzun yıllardır verileriyle coğrafi bölgelerin renk eğilimlerini ortaya koyan Polisan Kansai Boya’nın 2021 Türkiye Renk Haritası, geçtiğimiz yıl iç cephede “Kumsal Beji, Dingin Gri ve Marjinal Gri”nin; dış cephede ise “Bahama Beyazı ve Taş Grisi’nin” en çok tercih edilen renkler olduğunu ortaya koyuyor. 

 

İÇ CEPHEDE EN ÇOK BEJ VE GRİ TERCİH EDİLDİ

Renk haritasına göre 2021 yılında iç cephede göz yormayan, sakinlik ve dinginlik hissi veren renkler daha çok tercih edildi. Polisan Kansai Boya’nın 5000’i aşkın satış noktasından elde ettiği verilerle oluşturduğu renk haritasına göre Marmara, Ege ve Akdeniz bölgeleri en çok ‘Dingin Gri’yi tercih etti. Karadeniz Bölgesi ‘Marjinal Gri’yi ağırlıklı olarak kullanırken, Doğu Anadolu Bölgesi, Güney Doğu Anadolu Bölgesi ve İç Anadolu’nun tercihi ‘Kumsal Beji’ oldu.  Polisan Kansai Boya Genel Müdürü Cemal Drahor, 2021 Türkiye renk haritasına ilişkin şunları söyledi: “Değişimin öncüsü olmak ve pazarda fark yaratan, ayrışan ürünlerin lideri olmak için çalışıyoruz. Hedefimiz tüketicilerimizin hayal ettiği yaşam alanına kavuşmaları için yenilikçi, yaratıcı, performansı yüksek ürünlerle kaliteli çözümler sunmak. Tüketici beklentilerini ve tercihlerini iyi gözlemlemek olmazsa olmazlarımız arasında. 2014 yılından bu yana Türkiye’nin renk haritasını ortaya koyarak illerin ve bölgelerin renk tercihlerini analiz ediyoruz. 2021 yılının renk haritasında 2020 yılında da olduğu gibi ağırlıklı olarak bejler ve griler ön planda. 2021’de iç cephede ‘Kumsal Beji, Dingin Gri ve Marjinal Gri’ en çok talep edilen renkler oldu” dedi.

 

İÇ CEPHEDE KONYA’DA AÇIK FİLDİŞİ, DİYARBAKIR’DA YENİ KAR…

Türkiye’nin 2021 renk haritası, iç cephede yenilikçi ve modern renklere yönelimin arttığını da gözler önüne seriyor. İllere göre renk tercihlerini de ortaya koyan haritaya göre İstanbul, Ankara, Bursa, Çanakkale ve Eskişehir iç cephede grinin farklı tonlarını kullandı, Antalya ‘Sakız Beyazı’nı, Konya ‘Açık Fildişi’ni, Diyarbakır ise ‘Yeni Kar’ı tercih etti.

 

DIŞ CEPHENİN EN POPÜLER RENKLERİ “BAHAMA BEYAZI” VE “TAŞ GRİSİ”

Polisan Kansai Boya tarafından oluşturulan renk haritasına göre 2021 yılında Türkiye’nin dış cephe tercihinde öne çıkan renk ‘Bahama Beyazı’ oldu. İstanbul’dan Trabzon’a, Diyarbakır’dan Adana ve Van’a kadar birçok ilde dış cephede ‘Bahama Beyazı’ tercih edildi. En çok tercih edilen ikinci dış cephe rengi ise ‘Taş Grisi’ oldu. Bu rengi tercih eden iller arasında İzmir, Çanakkale, Bursa, Gaziantep, Hakkari ve Eskişehir yer aldı.

 

boya-1.jpg

 

boya-2.jpg

boya-3.jpg

 

 

Haber: Hanifi SURUN

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.