Polis Haftası 2024: Tarihler ve Kutlama Mesajları

Polis Haftası 2024: Tarihler ve Kutlama Mesajları

Her yıl olduğu gibi, 2024'te de Nisan ayının belirli günlerinde kutlanacak Polis Haftası, vatandaşlar ve Emniyet Teşkilatı mensupları tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Polis Haftası'nın tarihleri, kutlamalar ve özel mesajlar vatandaşların gündeminde yer alıyor. Peki, 2024 Polis Haftası ne zaman kutlanacak ve bu özel hafta için hangi tarihler belirlendi?

Kocaeli'de Polis Haftası Kutlamaları'nda neler var?
Polis Haftası 2024 Tarihleri
2024 yılında Polis Haftası, 08-10 Nisan tarihleri arasında kutlanacak. Bu özel hafta, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümüne ithafen düzenlenen çeşitli etkinlikler ve törenlerle anlam kazanıyor.

Kocaeli Polis Haftası Etkinlikleri Neler
Türk Polis Teşkilatımızın Kuruluşunun 179. Yıldönümü kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünün kutlama programı ve etkinlikleri şu şekilde:


08 NİSAN 2024 PAZARTESİ GÜNÜ
- 10 Nisan Polis Haftası Açılışı Kapsamında Valilik Ziyareti,
- Fevziye Camiinde Öğle Namazından Önce Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif Okutulması,

09 NİSAN 2024 SALI GÜNÜ
- Saat 10.45’te Bağçeşme Polis Şehitliği Ziyareti,

10 NİSAN 2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ
- Saat 09.45’te İzmit Kent Meydanı Tören Alanında Tören Programı.

Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluşu


Türk Polis Teşkilatı, 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul'da kurulmuş ve görevleri Polis Nizamnamesi ile belirlenmiştir. Teşkilatın kuruluşunun ardından, huzur ve güvenliğin sağlanmasında önemli bir rol üstlenen Polis Teşkilatı, her yıl 4-10 Nisan tarihleri arasında kutlanır. Bu hafta, Polis Haftası olarak bilinir ve Türkiye genelinde çeşitli kutlama etkinlikleriyle öne çıkar.


Polis Haftası Kutlama Mesajları


Polis Haftası'nın anlam ve önemine binaen, vatandaşlar ve Emniyet Teşkilatı mensupları için özel kutlama mesajları da hazırlanmaktadır. İşte, bu özel hafta için seçilmiş bazı kutlama mesajları:
"Emniyet Teşkilatımızın kahraman mensuplarının Polis Haftası'nı kutluyor, görevi başında şehit olan polislerimizi rahmetle anıyoruz."
"Polis Haftası vesilesiyle, gece gündüz demeden huzurumuz için çalışan tüm polislerimize minnettarlığımızı ifade ediyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz."
"Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümünde, tüm emniyet mensuplarımıza başarılar diler, şehitlerimizi saygı ve rahmetle anarız."

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.