Poliport, 465 milyon liralık yatırım yaptı

Poliport, 465 milyon liralık yatırım yaptı

Avrupa’nın en büyük 10 limanı arasında yer alan Kocaeli Körfez Bölgesi’nde faaliyet gösteren Poliport, 465 milyon liralık yatırım ile kapasitesini artırıyor.

Bu yatırım ile beraber Poliport 271.000 metreküp olan sıvı yük depolama kapasitesini, 436.000 metreküpe çıkartacak. Kapasite artışına ilişkin yatırımlara 2022 yılı itibari ile başlanacak. Poliport Genel Müdürü Efe Hatay, 465 milyon lira değerindeki yatırım ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hatay; bu yatırım için vergi, KDV, sigorta primi gibi devlet desteği sağlayacak olan teşvik belgesinin Resmi Gazete’de yayınlandığını belirtti. Genel Müdür Efe Hatay, Polisan Holding’in liman işletmeciliği alanında faaliyet gösteren bağlı ortaklığı Poliport’un Kocaeli Körfez Bölgesi’nde önemli bir görev üstlendiğini belirtti. Hatay, Poliport’un 50 yıldır birçok ilke imza attığını vurguladı.

 

DEVLET TEŞVİKİ ALMAYA HAK KAZANDI

Hatay, “Türkiye GSYİH’nın yüzde 45’ini üreten bölgede merkez üssü durumunda bulunan Kocaeli bölgesinin lider bağımsız kimyasal depolama terminallerinden biri olarak müşterilerimize tam zamanlı hizmet veriyoruz. Kapasitede yaşanacak artış bölge ekonomisine de ciddi manada katkıda bulunacak” ifadelerini kullandı. 213,000 metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan ve müşterilerine, dökme sıvı depolama hizmeti, kuru yük ve genel kargo tahliye-yükleme hizmetleri ile antrepo hizmetleri de sunan Poliport; rıhtım, iskele ve tank sahasına 465 milyon liralık ek yatırım yapacak. Bu yatırıma ilişkin açıklamada bulunan Hatay, söz konusu yatırımın devlet teşviki almaya hak kazandığını vurguladı.

 

“EKONOMİYE KATKI SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

Hatay; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tebliği ile Resmi Gazetede yayınlanan teşvik belgesi ile sağlanan devlet desteğinin; yüzde 55 vergi indirimi, yüzde 20 yatırıma katkı oranı, sigorta pirimi için 3 yıl boyunca işverene hisse desteği ve KDV istisnasını kapsadığını ifade etti.

Hatay, Poliport’un Kocaeli Körfez Bölgesi’nin kullandığı teknoloji ile en genç ve en modern liman terminali olduğunu da belirtti. Hatay; “Yatırımlarımızı, 1990’lardan bu yana dünyanın en büyük üreticilerine kesintisiz olarak verdiğimiz hizmetin kalitesini en yüksek seviyede korumak ve teknolojiyi kullanarak fark yaratma odağı ile yürütüyoruz. 2021 yılında başlattığımız tank sahalarındaki onarımlar ve yenileme hızla devam ediyor. İskele ve geliştirme faaliyetleri süren kapalı depolarımızı 2022 başında devreye alarak, liman operasyonlarımızda karlılığa odaklanacağız. Bunun yanı sıra, liman otomasyon programının 2022 yılında devreye alınması için başlattığımız AION Projesi de devam ediyor. Stratejik yatırımlarımız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına güvenli ve hızlı çözümler sunarken, sürdürülebilir karlılığın yanı sıra bölgemizin ve ülke ekonomisinin büyümesine de katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

manset.gif

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.