PÖH ve JÖH orman yangınlarına karşı nöbette

PÖH ve JÖH orman yangınlarına karşı nöbette

Kocaeli'de orman yangınlarının önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar ve denetimler, kavurucu sıcaklarla birlikte daha da yoğunlaştı. Haziran ayı başında alınan tedbirler doğrultusunda, ormanlarda Polis Özel Harekât (PÖH) ve Jandarma Birimleri (JÖH) 7/24 esasına göre denetim ve kontroller gerçekleştiriyor.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un başkanlığında geçtiğimiz ay yapılan toplantılarda, orman yangınlarının önlenmesi konusunda alınan tedbirler kamuoyuyla paylaşılarak uygulanmaya başlandı. Ayrıca, yapılan açıklama ile vatandaşlardan ormanların korunması için gerekli hassasiyeti göstermeleri ve duyarlı olmaları istendi. Kocaeli Valiliği'nin koordinasyonunda, emniyet, jandarma, orman muhafaza memurları ve ilçe belediye zabıta birimlerinden oluşturulan ekipler, ormanlık alanlarda 7/24 esasına göre denetimlerini sürdürüyor.

PÖH VE JÖH TİMLERİ KUŞ UÇURTMUYOR

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü (PÖH) ve Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Asayiş Komando Timleri (JÖH), 1 Haziran 2024 itibariyle orman yangınları ile mücadele kapsamında, Kocaeli genelindeki piknik ve mesire alanları ile ormanlık bölgelerde kontrollerde bulunuyor. Ekipler, girilmesi yasaklanan ormanlık alanlarda 7 gün 24 saat boyunca devriye hizmeti gerçekleştiriyor.

TEDBİRLİ OLALIM: VALİ YAVUZ’DAN UYARILAR
Orman yangınlarının önlenmesi için yoğun mesai harcayan ve sık sık bu konuda hatırlatmalarda bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda, Polis Özel Harekat Timlerinin orman devriyesindeki fotoğraflarını paylaşarak, "Orman yangınlarının önlenmesi için Polis Özel Harekat ekiplerimiz gözetleme ve denetim faaliyetlerine devam ediyor. Lütfen dikkatli ve tedbirli olalım!" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARA ÇAĞRI: DUYARLI OLUN
Yetkililer, vatandaşlara orman yangınları konusunda duyarlı olmaları çağrısında bulunarak, ormanlık bölgelerde görülecek ateş, duman veya şüpheli durumların 112 Acil Çağrı veya 177 Orman Yangın İhbar Hattı'na bildirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.