PKK/YPG üyesi 3 kişi yakalandı

PKK/YPG üyesi 3 kişi yakalandı

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığınca, Dilovası’nda düzenlenen operasyonda, PKK/YPG üyesi oldukları tespit edilen 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığınca, Dilovası’nda düzenlenen operasyonda, PKK/YPG üyesi oldukları tespit edilen 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.  Yakalanan şüphelilerden A.S’nin örgütün sözde gümrük kapısında askeri ve ideolojik eğitimler aldığı tespit edildi.

 

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı tarafından, PKK/YPG silahlı terör örgütüne yönelik başarılı bir operasyona daha imza atıldı.  Edinilen bilgilere göre; örgüt üyesi olan ve örgüt adına faaliyetlerde bulunan bazı kişilerin, Kocaeli’nde saklandığı bilgisine ulaşan Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri,  geniş çaplı araştırma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucu, Kocaeli Dilovası İlçesinde tespit edilen adreslere operasyonlar düzenlendi.  Operasyonda ülkeye yasa dışı yollar ile girdikleri tespit edilen H.H, M.H ve A.S isimli 3 örgüt üyesi yakalanarak gözaltına alındı.  Şüphelilerden A.S’nin örgütün sözde gümrük kapısında,  askeri ve ideolojik eğitimler aldığı tespit edildi.

 

2 AYDA 8 KİŞİ YAKALANMIŞTI

Kocaeli İl Jandarma Komutanlığında sorguları tamamlanan 3 kişi,  öğle saatlerinde haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile birlikte Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Kocaeli İl jandarma Komutanlığı son 2 ayda PKK/KCK ve YPG yapılanmasına yönelik düzenlediği 2 ayrı operasyonda da, örgütün sözde komutanı olan ve silahlı çatışmalara girdikleri ileri sürülen 8 kişiyi yakalamıştı. 

 

Haber: Abbas ÇAKAR 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.