Pırasa ambarında üretim mesaisi

Pırasa ambarında üretim mesaisi

Balıkesir’in Bandırma ilçesine bağlı Dedeoba, Yeniyenice ve Emre kırsal mahallelerinde pırasa üretiminde sezon çalışmaları devam ediyor. Türkiye’nin pırasa ambarı olarak bilinen bölgede, ocak ayında toprakla buluşturulan pırasa tohumlarının filizlenmesinin ardından yeniden dikim çalışmaları sürdürülüyor.

Bandırma’nın kırsal mahallelerinde pırasa üretimi yapan çiftçiler, tarlalarda sezon çalışmalarına devam ediyor. Ocak ayında toprakla buluşturulan pırasa tohumlarının filizlenmesinin ardından gelişen fideler, üretim sürecinin bir sonraki aşaması için topraktan çıkarılarak yeniden dikilecek alanlara taşınıyor.

Dedeoba kırsalında da üreticiler, filizlenen pırasaların sökülmesi, demetler halinde hazırlanması ve yeniden dikilecek alanlara taşınması çalışmalarını sürdürüyor. Yeniden dikimin ardından ürünlerin gelişim süreci devam edecek

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.