Piknik alanı ve sahiller de yasaklandı

Piknik alanı ve sahiller de yasaklandı

Kocaeli Valiliği taraf ından yapılan duyuruda Coronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında sahiller ve piknik alanları da yasaklandı

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan duyuruda Coronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında sahiller ve piknik alanları da yasaklandı. Valilikçe yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

Coronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasının önlenmesi ve vatandaşların sosyal izolasyona geçmelerini sağlamak amacıyla 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ile İçişleri Bakanlığımızca yayınlanan genelge doğrultusunda İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara istinaden ilimiz genelinde bulunan piknik alanları ve ören yerleri hafta içi ve hafta sonu kapalı olacaktır.

 

Coronavirüs (Covid19) salgınının yayılarak vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemenin en temel yolu vatandaşlarımızın evlerinde sosyal izolasyona geçmeleridir. Ancak başta gençler olmak üzere orta yaştaki vatandaşlarımızın virüsün etki alanı içinde olmadıkları duygusu ile yürütülen çalışmaların aksine cadde ve sokaklarda sosyal hareketlilik içinde oldukları gözlemlenmektedir.

 

Virüs, 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı daha çok etkilemekle beraber tüm yaş gruplarındaki vatandaşlarımızın sosyal hareketliliği virüsün yayılmasını hızlandıracağı değerlendirilmekle; Ayrıca önümüzdeki hafta sonunda vatandaşlarımızın sahil bantları, göl ve baraj çevreleri, mesire, piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetler nedeni ile çok yakın mesafede bir arada bulunabilecekleri, bu durumun hem kendi sağlıkları hem de başta virüsle mücadelede en temel önlem olan vatandaşların evde kalma duygusunu zaafa uğratarak toplum sağlığı açısından risk oluşturabileceği değerlendirildiğinden, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 27.03.2020 tarihli yazıları gereği;

 

28-29.03.2020 tarihleri başta olmak üzere virüsle mücadele sonuçlanıncaya kadar haftanın her günü, il/ilçelerimizde vatandaşlarımızın sahil bantları, göl ve baraj çevrelerinde, mesire ve ören yerlerinde, piknik alanlarında; piknik yapmak, balık tutmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetleri yapmaları yasaklanmıştır.

 

Zorunlu nedenler olmadıkça evlerinden çıkarak alınan kararlara uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 inci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır.

 

Bu yasak kararına uyulması halkımızın sağlığının korunmasına önemli bir katkı sağlayacaktır.

 

Kocaeli'de yaşayan vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.