Petrol-İş son teklifini verdi. Kulaklar Fransa’da

Petrol-İş son teklifini verdi. Kulaklar Fransa’da

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi, Novares Türkiye’yi devreden çıkarttı. Novares Fransa’ya “Son teklifimiz seyyanen 1000 TL artış. İkinci yılda enflasyon oranında artış…” dedi. Son kritik bir saate girildi

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu TAYSAD OSB’de kurulu Novares Türkiye’de “Ya grev. Ya üretim” ikileminde nihai sonuca, bir saat kaldı. İbre, üretimden yana.

 

04.00’TE MASADAN KALKTI. 09.00’DA

FABRİKAYA GELDİ. SAAT 17.00: BEKLİYOR

 

suleyman-akyuz.jpg

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi, Novares Türkiye’yi adeta devreden çıkarttı. Dün sabah 04.00’te masadan kalkıp sabah 09.00’da fabrikaya gelen ve konuya dair dördüncü haberimizin yayına girdiği 17.00’de mevziiyi terk etmeyen Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz gazetemize verdiği demeçte şunları kaydetti:

HAKKIMIZI ALARAK ÜRETMEK İSTİYORUZ

“Novares Fransa’ya son teklifimiz seyyanen 1000 TL artış. İkinci yılda enflasyon oranında artış talep ettik. Sosyal dengenin sağlanması için yüzde 2.8’lik artışta uzlaştık. Sosyal yardımlarda da uzlaştık. Şimdi TSİ 18.00’e kadar Fransa’dan gelecek yanıtı bekliyoruz. Öğleden önce yine size verdiğim demeçte de söylemiştim. Amacımız grev değil üretim. Grev sadece bir araç. Biz hakkımızı alarak üretmek istiyoruz” dedi.

GREV DÖVİZİ ASILDI

 

grrev.jpg

Öte yandan fabrika önüne grev dövizi asıldı ancak üretimin durmasına rağmen, Novares Fransa’nın greve bir dakika kala devreye girmesinden ötürü yeniden başlayan görüşmelerden dolayı fabrika fiiliyatta grevde değil. Tüm işçiler sendika yöneticileri ile birlikte Fransa’ya kulaklarını dikti. Gelecek kararı bekliyor. (Foto: Yeliz İŞTAR / Petrol-İş Gebze Şube yönetici, direniş, grev asistanı)

 

Otomobil değil grev güzelleştirir

 

ikili-014.jpg

 

Petrol-İş’in bugün Novares’teki üretimi durdurup grev konumuna geçmesi fabrikada renkli görüntülere sahne oldu. Evli emekçi (kısa) ile bekar emekçi fabrika önünde gazetemize bu pozu verirken efsanevi Flormar direnişini ve kült hale gelen sloganını anımsattı. Flormar’da direnişçi kadınlar, “Flormar değil direniş güzelleştirir” demişti. Novares’te greve hazırlanan kadınlar nazire yaptı: “Otomobil değil grev güzelleştirir” dedi…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.