PETROL-İŞ SENDİKASI GEBZE ŞUBE BAŞKANI SÜLEYMAN AKYÜZ: “Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir”

PETROL-İŞ SENDİKASI GEBZE ŞUBE BAŞKANI SÜLEYMAN AKYÜZ: “Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir”

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi Genişletilmiş temsilciler kurulu toplantısı  gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, “Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir!”Dedi.

Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz özetle şunları söyledi, “İşçi sınıfının elinde kalan son kazanımlardan birisi olan kıdem tazminatı hakkı, hükümet tarafından bir kez daha tartışma konusu yapılmakta ve gündeme getirilmektedir. Kriz koşulları giderek ağırlaşırken, kıdem tazminatı hakkı tasfiye edilmek istenmekte ve krizin faturası emekçilere çıkarılmaktadır.

Sermaye için işçilik maliyetlerini düşürülmesi ve ekonomiye yeni fon sağlanması amacıyla gündeme getirilen bu düzenleme, kriz fırsatçılığından başka anlama gelmez. Ancak burada hesap hatası yapılmaktadır, ne sendikalar ne de emekçiler kıdem tazminatını kriz fırsatçılığı ile elinden alınmasına izin vermez!

İŞÇİNİN KAZANIMI PİYASANIN İNSAFINA TERK EDİLECEK

Şimdi, kurulacak kıdem tazminatı fonu ile işçinin en temel hakkı, yıllarca alınteri ile birikim yaptığı bu kazanımı, piyasa risklerine tabi olacak ve piyasanın insafına terk edilecektir.

Kıdem tazminatında kırmızı çizgimiz, yalnızca tazminat hesabında kullanılacak gün sayısına ilişkin değildir. Bu hakkımızın fon adı altında piyasanın insafına bırakılmasına, yararlanma koşullarının zorlaştırılmasına, ancak emeklilikte yararlanılabilecek bir şekilde düzenlenmesine ve iş güvencesi niteliğinin ortadan kaldırılmasına da karşı olduğumuzun altını çiziyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.