Petrogas Industry’e görkemli açılış

Petrogas Industry’e görkemli açılış

Petrogas İndustry'nin Gebze tesisleri törenle hizmete girdi. Petrol ve doğalgaz arama sektöründe 22 yılı geride bırakan firma ekipman üretimiyle dünya liginde boy gösterecek

Petrol ve doğalgaz arama sektöründe 2000 yılından bu yana faaliyet gösteren Petrogas Industry, depolama ve dağıtım istasyonlarının ekipmanlarını ürettiği Gebze OSB’deki fabrikasını görkemli bir törenle açtı. Açılış törenine CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, TSE Başdenetçisi Fatih Soylu, Fenerbahçeli İş Adamları Derneği – FBİAD Başkanı Güven Güleşçe, Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Yücel’in de aralarında bulunduğu çok sayıda konuk katıldı.

 

Petrogas Industry’nin bir süre önce aynı yerde faaliyet gösteren iSystems Endüstri’den satın alıp üretimi sürdürdüğü Gebze OSB, İhsan Dede Caddesi üzerindeki fabrikanın bahçesinde düzenlenen açılış töreni konukların karşılanması ve kokteylle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Petrogas Industry Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Ülker söz aldı.

2000’DEN BU YANA SEKTÖRDE

Petrol ve doğalgaz aramada öykülerinin 2000 yılında başladığını, 2010 yılında Petrogas’ı alarak devam ettiklerini, yatırımların yanı sıra organik olarak da büyümeye başladıklarını kaydeden Ülker riski çok yüksek bir alanda faaliyet gösterdiklerini söyledi. Petrol arama faaliyetlerinde petrolün kuyudan çıkma ihtimalinin 12’de 1, bir kuyunun maliyetinin ise 3 milyon dolar olduğunu kaydeden Ozan Ülker, “Hedefimiz, Atatürk’ün hedefi olan ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartmaktır. Çağdaş medeniyetler seviyesine sanayileşme ile ulaşılır. Bu hedefe, yerli ekipman üretimi ile katkıda bulunmak istiyoruz. Ürettiğimiz ekipmanları ihraç ederek Petrogas’ı dünya markası yapmak istiyoruz.

İLKLERE İMZA ATTIK 

Yüksek teknolojiye sahip ekipman yatırımları ile, onlarca yeni arama ve üretim kuyusu sondajlarını tamamladık. Ülkemizin çetin jeolojik yapısını tanımak ve hidrokarbon varlığını tespit etmek üzere yüzlerce kilometrekare 2 ve 3 boyutlu sismik çalışmaları yaptık. Üretim optimizasyonları ve petrol sahası hizmetleri icin ihtiyaç duyulan son teknolojiye sahip ekipmanları Ülkemize kazandırdık. Ülkemizde ilk defa kaya gazı ve kaya petrolü potansiyelini ortaya çıkarmak için kullanılan hidrolik catlama üniteleri de buna dahildir.


MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN
Bugüne kadar, başta doğal gaz basınç düşürme istasyonları ve ölçüm sistemleri imalatı ile adını ilklere yazdırmış, bir çok patent ve faydalı modellere imza atmış, çok önemli Ar-Ge faaliyetleri yürüten bu ekibin ve bu tesisin, Petrogas Industry markası altında bahsetmiş olduğum hedeflere ulaşma inancı ile bu yolda önemli bir adım atıyoruz. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” dedi.  

ARGE VE İNOVASYON

Petrogas Industry Onursal Yönetim Kurulu Üyesi Selami Uras uzunca bir dinlenme döneminin ardından Gebze OSB’deki fabrikalarında üretimin devam edeceğini, fabrikayı satın alırken önceki personelleriyle üretimi sürdürmede çaba sarf ettiklerini söyleri. Uras, Ar-Ge ve i   novasyon yapılarak üretimin devam edeceğini kaydetti.

MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın konuşmalarında iyi niyet dileklerini iletip Petrogas’a çalışmalarında her türlü destekte bulunulacağını kaydetti.

EN BÜYÜK AÇIK ENERJİDE

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ülkemizde en büyük ekonomik sorunlardan birinin ithalattan kaynaklı döviz açığı olduğunu, ithalatta da en büyük açığın enerji sektöründen verildiğini kaydetti. Bu anlamda Petrogas’ta yapılacak üretimin büyük önem taşıdığına değinen Tarhan, “Enerjide hem kaynak bulup üretmekte, üretim ekipmanlarını üretmekte kolay değil” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın ve MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu’na açılış gününün anısına hediyelerinin takdiminin ardından fabrika gezisi ile açılış töreni sona erdi.

 

 

ozan-ulker.jpg

 

tahsin-tarhan-006.jpg

 

saygi-022.jpg

 

gezi-001.jpg

 

fenerbahce.jpgprotokol-012.jpg

 

kokteyl.jpg

 

urun.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.