Personele doğalgaz kullanımı eğitimi

Personele doğalgaz kullanımı eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi kursları, vatandaşların yanı sıra kendi personeli için de gerekli görülen alanlarda branş eğitimleri veriyor.

KO-MEK, bu kapsamda bünyesinde görev yapan temizlik personeline doğal gaz kullanımı konusunda bir dizi eğitim verdi. Eğitimde doğal gaz kullanımı konusunda yapılan yanlışlar, doğal gazı verimli kullanma, gaz kaçağı ve benzeri tehlikeli durumlarda yapılması gerekenler anlatıldı.

DOĞALGAZ KAÇAKLARINA DİKKAT

Eğitimin en önemli aşamasını doğalgaz kaçakları oluşturdu. KO-MEK personeline bu kapsamda önemli görev düştüğü kaydedilerek, iş güvenliğine dikkat çekildi. İş yerinde kazan dairelerinde ya da mutfaklarda gaz kaçaklarının olabileceği kaydedilerek, “Bunu fark ettiğiniz anda öncelikli olarak gazın kesilmesini sağlamanız gerekiyor. Ardından alanı havalandırmalı ve hemen ilgili birimlere haber vermelisiniz” dendi. Kombilere yakın peteklere özel dikkat edilmesi gerektiği kaydedilerek, peteklerin ısısının düşürülmesi tavsiye edildi.

UYGULAMA YAPTIRILDI

Pratik bilgilendirmenin ardından eğitime katılan personele usta öğretici tarafından uygulama yaptırılarak eğitimin pekiştirilmesi sağlandı. Haber  Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.