Personel adaletinde ehliyet ön planda

Personel adaletinde ehliyet ön planda

Darıca Farabi EAH Başhekimi Doç.Dr. Mustafa Güneş personel atamalarında zihniyet değil ehliyetin ön planda olduğunu söyledi

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Mustafa Güneş hastanenin yeni konumu üzerine yazılı açıklama yaptı. Güneş personel adaletinde zihniyet değil ehliyetin ön planda olduğunu kaydetti. Güneş açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında ortak kullanım protokolü imzalanması sonrası, sosyal medyada takip ettiğim yanlış, bazen de haddini aşan edep sınırını aşan yorumlar sonrası aşağıdaki açıklamaları uygun bulmaktayım:

ÜNİVERSİTE HASTANESİ OLMADIK


1- Hastanemiz üniversite hastanesi olmamış, İldeki Derince EAH gibi eğitim kliniklerini açılması ile eğitim konusunda SBÜ ile birlikte kullanım işlemidir. Bu manada Ülkemizde yaklaşık 62 bakanlık hastanesi aynı protokolle hizmet vermektedir.


2- Mevcut işleyiş olarak yine Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak devam edecektir

GENÇ VE DİNAMİK KADRO İMKÂNI


3- Eğitim kliniklerinin oluşması ve akademik kadronun oluşturulması ile daha üst düzey sağlık hizmeti sunma fırsatı yakalanmış olunacaktır. Sadece tıp merkezi zihniyetini ortadan kaldırılmanın yolu açılacak, özellikli hizmet sunmak isteyenlerin yolu ve atamaların önü açılmış olunacaktır. Yani genç ve dinamik bir hekim kadrosunun oluşturulması şansı elde edilmiş olunacaktır.


4- Burada 2018 tarihinde başladığım başhekimlik sürecinde, yönetim ekibimle daha kaliteli hizmeti nasıl sunarızı dert edinip çalışmaktayız. Bu manada mevcut hekim ve çalışanlara sürekli gerekli uyarılar ve eğitimler yapılmaktadır.


5- Eksik branşlarla ilgili sürekli İl sağlık müdürlüğü ile irtibat halinde olunup PDC konusu üst makamlara iletilmekte ve Bakanlık nezdinde gerekli destek verilmektedir

ZİHNİYET DEĞİL EHLİYET ÖN PLANDA


6- Personel adaletinin sağlanması konusunda zihniyet değil ehliyet ön planda tutulmakta ama buna rağmen artniyet duygusu bertaraf edilmesi mümkün olmamaktadır


7- Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile protokol sonrası eğitim klinikleri belirlenecek ve sonrasında bu klinikler için akademik kadro oluşturma yoluna gidilecektir ki bu süreç için uzun bir zaman dilimi gerekecektir.


7- İnanıyorum ki bu süreci de en kısa sürede tamamlar, eksik bölümler tamamlanır ve bunun sonucu bölge insanımıza en iyi hizmeti veririz.


8- Bu vesileyle edep sınırını aşan aksi sesler ve yorumlar bizim motivasyon ve hizmet anlayışımızı değiştiremeyeceğini, kervanın yürümeye devam edeceğini buradan ilan eder, hizmeti hakeden bölgenin değerli insanımıza saygılarımı sunarım.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.